Ako skupe dovoljno boca, tri brata podijele sendvič

'Skupljam boce i ako ih prodamo jedemo sendvič.

21.12.2011.
16:19
VOYO logo

Susret s nezaposlenim, bolesnim i gladnim mladićem iz osječke Retfale, čija su oba roditelja preminula ove godine, toliko je uznemirio profesoricu Alku Turaliju da je s nekolicinom studenata Poljoprivrednog fakulteta odlučila pomoći bivšemu susjedu i dvojici njegove braće. O svojoj akciji ne bi govorila da joj za uređenje njihovog životnog prostora nije potrebna pomoć dobrih ljudi.

Otac i majka umrli u nekoliko mjeseci

"Najprije smo raskrčili nered u stanu, Unikom je dvama kamionima besplatno odvezao smeće, uništene, neupotrebljive stvari. Tri su brata pomagala studentima u čišćenju i ličenju zidova jer je unutra bila katastrofa. Sada odjeću drže u vrećama, nemaju posuđe ni električni štednjak, plinski bojler bi trebalo servisirati...", nabraja profesorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od mladića, 19-godišnji Bibo u međuvremenu opisuje život obitelji prije smrti roditelja.

"Tatu Vladimira 'srušio' je infarkt, umro je u ožujku, a mama Nada u srpnju. Posljednjih godina smo živjeli od skupljanja boca. Tata je u Grad nosio račune. Pomagali su nam dobri ljudi. Nekad je tata bio trgovac, bio bih i ja, ali nisam završio Trgovačku školu", ispričao je za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje mu u bolnici, ima topli obrok

Tridesetogodišnji Sandro je prije radio na gradilištima, no danas, kaže, posla više nema.

"Skupljam boce i ako ih prodamo jedemo sendvič. Tako je bilo jučer i danas, kada sam prodao 20 boca i za 10 kuna kupio kruh i 20 dekagrama parizera, a pola sendviča sam ostavio za sutra", pokazuje Sandro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći brat star je 21 godinu. Po struci je armirač, no i on je bez posla. Često je u bolnici, godinama ima problema s uhom, no nedavno su mu, kaže, liječili i oko. Dodaje kako mu je bez obzira na bolest u bolnici bolje. "Imam mir, a dobijem i topli obrok", kaže mladić.

Svi oni koji žele pomoći njemu i njegovoj braći mogu se uključiti u akciju i saznati kako pomoći na telefon 091/317-7777.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo