'Ako se mene bude diralo, ja ću reći sve što znam'

Premijerka Jadranka Kosor prije 20 dana zatražila je od mene da usuglasimo smjenu Hrvoja Vojkovića jer joj je poslao prijeteću poruku, kazao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor.

22.1.2010.
23:01
VOYO logo

Darinko Kosor ovu je izjavu dao Večernjem listu u petak, iako je dan ranije demantirao smjenu predsjednika uprave Croatije osiguranja. Neslužbeno, Hrvoje Vojković je preko treće osobe premijerki poručio: "Ako se mene bude diralo, ja ću reći sve što znam".

Upitani o ovim informacijama, i Vojković i Kosorica demantirali su bilo kakve prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada, nikada, nikada. Kakve su to nebuloze? Nebuloze! nikada nisam ništa poručivao predsjednici Vlade, osobi koju osobito poštujem", kazao je Vojković te otkrio kako se s premijerkom vidio prije četiri dana i da će se opet vidjeti u Tuzli, gdje će Jadranka Kosor dobiti nagradu za osobu, a on za menadžera godine u regiji. I iz ureda premijerke Kosor demantirano je da joj je Vojković slao prijeteću poruku.

Premijerka i šef HSLS-a dogovorili smjenu Vojkovića?

Priča o Vojkovićevoj smjeni krenula je prije nekoliko dana, a razlog koji se spominjao bile su nepravilnosti u poslovanju Croatia osiguranja. O tome su premijerka Kosor i šef HSLS-a razgovarali prije 20 dana i usuglasili se kako Vojković mora otići, piše Večernjak. Nakon toga, Vojkovićevi ljudi krenuli su pričati da je u Croatia Osiguranju preko veze zaposlen i brat Darinka Kosora te njegov kum Nenad Vujasinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče optužbi na moj račun, nikakav moj kum ne radi u CO, radi samo brat. I to na mjestu najnižeg referenta, za 4000 kuna", objašnjava D. Kosor.

Prije mjesec dana Hrvoje Vojković navodno je ispričao ljudima u stranci da je u CO zaposlio 600 svojih prijatelja koji nemaju nikakve veze sa strankom. Vojkovića se, po zapovjednoj odgovornosti, povezuje s kriminalom u Croatia leasingu, koji se povezuje s poslovima s tvrtkama Pupek, Conforto Auto i Conforto Trgovina, a koje je Državnom odvjetništvu prijavio aktualni direktor Croatia leasinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao dobio jer se 'kretao u menadžerskim krugovima'

Navodi se i cijeli niz nepravilnosti u poslovanju, poput zapošljavanja Nikice Petrinca, nekadašnjeg direktora Klare. Petrinec je potvrdio da je u CO, na mjesto pomoćnika direktora prodaje, došao bez javnog natječaja, ali s vrlo specifičnim preporukama.

"Kretao sam se u menadžerskim krugovima i tako sam upoznao dvoje, troje čelnika CO-a. Među njima je bio i Hrvoje Vojković i tako sam dobio posao. Oni su imali mjesto koje su mogli popuniti, a ja sam trebao posao", ispričao je Petrinec, koji u CO-u ne radi već godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Smjenjuju me svakih šest mjeseci, tako već šest godina'

"Sva zapošljavanja u Croatia osiguranju u mom mandatu obavljena su u skladu s propisima i općim aktima društva. A fiktivnih zapošljavanja sigurno nije bilo. Croatia osiguranje nema svog Buljubašića", odgovara Vojković, i dodaje da se protiv njega vodi specijalni rat.

"A tko stoji iza svega, mogu pretpostaviti, no mediji nisu mjesto gdje bih o tome govorio. Mene se smjenjuje svakih tri do šest mjeseci i tako šest godina, pa sam postao otporan na takve inicijative. Očito ne postoje ni ekonomski niti bilo koji drugi razlozi za moju smjenu. Croatia osiguranje izvrsno posluje", zaključuje Vojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201001210581006

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike