AKO JE OVO TOČNO, ONDA JE ZAGREB GORI OD ZEMALJA TREĆEG SVIJETA: / Petek podijelio fotografiju koja pokazuje ponor gradskih financija

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

'Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a,

11.5.2021.
15:33
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Renato Petek, nezavisni zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini te kandidat SDP-ove liste za gradonačelničkog zamjenika, objavio je na Facebooku fotografiju poruke koju su navodno dobili kontrolori ZET-a na svoje uređaje, a prema kojoj se zbog duga većeg od 24 tisuće kuna, srušio sustav provjere karata.

"Financijski sustav Grada Zagreba se raspao. Stanje je alarmantno i više ga nitko ne može prikriti! Fotografija prikazuje poruku tele operatera koju su jutros na svoje uređaje dobili kontrolori karata ZET-a. Zbog višemjesečnog duga od 24.236,96 kuna srušio se sustav kontrole karata. Već i zagrebačke vrane znaju da grad mjesecima duguje sve većem broju dobavljača. Ista je situacija i s Holdingom. Proračunska rupa je veća od 1,5 milijardi kuna, neplaćene obveze odavno su premašile 750 milijuna kuna te svakodnevno rastu u milijunskim iznosima. Katastrofalna financijska situacija je uzrokovana lošim upravljanjem i preplaćivanjem brojnih ugovora i usluga dosadašnje gradske uprave i podržavatelja iz HDZ-a, a ne posljedicama pandemije i potresa.", napisao je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET sve demantira

Telegram javlja kako je informacija o padu sustava zbog neplaćenog računa demantirana u priopćenju glasnogovornika ZET-a, Domagoja Zeba. “Zagrebački električni tramvaj i A1 njeguju korektnu poslovnu suradnju, a ZET redovno podmiruje svoje obveze”, javlja Zeba. “U konkretnom slučaju u našoj poslovnoj evidenciji nije zabilježen nepodmireni iznos niti je temeljem navedenog zaprimljena opomena”, dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, do problema sa sustavom koji koriste kontrolori ZET-a ipak je došlo. Uzrok je bila pogreška koja je ubrzo uklonjena, javlja glasnogovornik. “Nakon reakcije pružatelja usluge, u izrazito kratkom vremenskom roku nesporazum je na obostrano zadovoljstvo otklonjen i usluga je žurno uspostavljena”, piše Zeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo