BIVŠI MINISTRI POD POVEĆALOM USKOK-a / 'Ako je netko napravio kriminalno djelo i to je vidljivo iz mobitela, on neće čekati 6 mjeseci da ga se riješi'

Gost RTL-a Danas bio je odvjetnik Ivo Farčić

25.8.2019.
19:03
VOYO logo

Lovro KuščevićGoran MarićGabrijela Žalac Tomislav Tolušić, četvero je bivših ministara pod USKOK-ovim izvidima. Mnogi se pitaju kako tek sada i jesu li dobili na vremenu zato što su ministri te jesu li neki dokazi već uništeni? 

Gost RTL-a Danas bio je odvjetnik Ivo Farčić koji smatra da za njih četvero prave opasnosti u kazneno-pravnom smislu zasad nema te je podsjetio što se dosad događalo u nekim sličnim slučajevima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kazneno-pravne opasnosti ja tu još ne vidim. Kolokvijalno možemo reći da je USKOK pokazao interes za neke stvari koje su se pojavile u medijima'', istaknuo je Farčić u razgovoru s RTL-ovom reporterkom Ivanom Ivandom Rožić. Pritom je podsjetio  kako  smo već imali izvide u čitavom nizu situacija vezano uz političare, pa vezano i uz grupu  Borg, te je nakon nekog vremena rečeno da nisu pronađeni elementi za kazneno gonjenje.

''Mobiteli, laptopi … sumnjam da se tu može nešto naći"

Što se tiče proteka vremena, zbog čega se mnogi pitaju što se dogodilo s mogućim dokazima, a tek ovih dana mogli smo vidjeti da je USKOK pretraživao primjerice Kuščevićevu kuću, Farčić je upozorio da ''dokazi koji su relevantni za djela koja se navodno pojavljuju ovdje, nisu takva djela gdje bi se dokazi mogli naći pretresom stanova. Ovo su sve poslovni događaji koji su zabilježeni u nekakvoj dokumentaciji i nikada se u pravilu u tim izvidima ne nalaze dokazi za takve stvari''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mobiteli, laptopi … sumnjam da se tu može nešto naći. U načelu kada DORH i policija pristignu i rade neke pretrage kuće, oni uzmu sve elektronske uređaje, računala, mobitele... Ne znamo ima li u njima nešto vrijedno, teoretski može biti, ali ako je netko napravio kriminalno djelo i dio je toga vidljiv iz njegova mobitela, on neće čekati šest mjeseci da se riješi tog mobitela'', naglasio je Farčić i podsjetio da dokazi ni u sličnim pretragama u domeni gospodarskog kriminala dosad najčešće nisu pronađeni.

Mnogi se pitaju i koliko u svemu ulogu igra pritisak javnosti, a Farčić na to odvraća kako je ''pravilo da u postupcima gdje su ciljane osobe na javnoj sceni političari ili slično, priča počinje u javnosti medijskim napisima, javnim izjavama koje su nekad i političkih protivnika, nekad političkih konkurenata, pojavljuju se takve stvari i to predstavlja određeni problem tim osobama u ranim fazama postupka''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je Farčić i odvjetnik Milijana Brkića i iščekuje se što će biti u slučaju prisluškivanja – hoće li biti pokretanja postupka, Farčić je kazao da ni sam ne zna. Postupak teče, a on očekuje kako taj postupak neće imati nikakve štetne rezultate za Brkića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo