proširili djelovanje / 'Ako ih zlostavljate, naći ćemo vas!': Momci iz Levijatana čuvaju životinje i u Dalmaciji

Image
Foto: Facebook (Pokret "Levijatan" - STOP nasilju nad životinjama)

Levijatan po pitanju zlostavljanja životinja, kako tvrde, educira ljude, a ova grupa svoje podružnice ima i po Hrvatskoj

6.10.2018.
12:25
Facebook (Pokret "Levijatan" - STOP nasilju nad životinjama)
VOYO logo

"Ako zlostavljate životinje, naći ćemo vas!" - tako se 2016. godine srpskoj javnosti predstavila grupa za zaštitu životinja Levijatan, ekstremna po svojim metodama jer cilj im je posve pacifistički – zaustaviti nasilje nad životinjama. Još na početku djelovanja grupa je privukla pažnju jer su njeni članovi na slikama nosili fantomke, no navode kako su se iz početka slikali s njima zbog marketinškog trika.

Kako su Dušan Dule Džakić i Pavle Paša Bihaly kazali prošle godine za RTL-ovu Potragu, Levijatan po pitanju zlostavljanja životinja educira ljude "pravnim metodama, sve što je u okviru zakona", a ustvrdili su da nisu postali nikakvi pseći policajci jer se njih ne može strpati u istu rečenicu s policijom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podružnice u Hrvatskoj

Ova grupa svoje podružnice ima i po Hrvatskoj. Naime, kako je RTL ranije izvještavao, ljudi iz podružnice u Srbiji nisu došli u Hrvatsku, već ovdje njihovu fondaciju vodi Zagrepčanka Jasminka Herceg, članica Upravnog odbora Levijatana, zadužena za humanitarne akcije, marketing, koordinaciju, a njihovo djelovanje proširilo se i na Dalmaciju.

Levijatan je nedavno postao jači za 46 volontera, od toga njih pet iz Dalmacije, koji će uskoro imati punopravno hrvatsko "Levijatan" predstavništvo, piše Slobodna Dalmacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo