grlević iz 'uvijek vjerni' / 'Ako dođe do prekida, nećemo biti uljuđeno društvo, već čopor. Za prevenciju su odgovorni samo Francuzi i UEFA'

Informacije se mijenjaju u sata u sat, a najavljeno je da bi moglo doći do novog prekida utakmice. Grlević je prokomentirao kako spriječiti nerede

21.6.2016.
19:01
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez je i danas pozvao sve hrvatske navijače da večeras korektnim navijanjem pruže potporu našoj reprezentaciji.

Međutim, problem nije u navijačima nego huliganima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČEKA NAS NOVI PREKID? /

Sindikat policije od svojih izvora doznao planove huligana: 'Večeras će napasti suca!'

Image
ČEKA NAS NOVI PREKID? /

Sindikat policije od svojih izvora doznao planove huligana: 'Večeras će napasti suca!'

Informacije se mijenjaju u sata u sat, a najavljeno je da bi moglo doći do novog prekida utakmice.

U navijačkoj zoni na središnjem zagrebačkom trgu RTL-ov reporter Boris Jovičić razgovarao je s Krunom Grlevićem iz Udruge uvijek vjerni. On ej prvi u S. Etienneu upozorio na huligane.    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li se dogoditi isti scenarij?

Izuzetno bitno je da se to ne smije dogoditi. Treba paziti na 1001 stvar. Svi navijači dobrih namjera, a njih je 90 posto, koji su u Bordeauxu, pripazit će na sebe i svoje prijatelje i ljude koji bi htjeli napraviti nered. Moraju ih upozoriti i spriječiti da se to ne dogodi. Ako dođe do prekida, onda praktički nećemo biti uljuđeno društvo, već čopor koji rješava situaciju u društvu na način na koji se ne bi trebao rješavati. Na kriminal se odgovara nasiljem, na nasilje kriminalom, i tako dalje. Nije dobro u svakom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je poslala još četiri policajca kako bi pomogla lokalnim zaštitarskim mjeraema. Je li to dovoljno, tko bi mogao reagirati ako oni ne uspiju?

To je simboličan čin - četiri policajca poslati u Francusku je netko dobre volje. No oni nemaju nikakve ovlasti u Francuskoj i ondej ne mogu ništa riještii. Doduše, postoji već osam policajaca koji se trude da sve prođe u dobrom duhu, ali vidimo da se to nije dogodilo. Bilo je ružnih scena, ali izgleda da nije dobro odrađena prevencija i da francuski organi reda zajedno s UEFA-om nisu dobro reagirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo