'Ako Čačić ne ode u zatvor, dižem privatnu tužbu'

U nedjelju će se napuniti točno dvije otkad je današnji potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sudjelovao u nesreći u Mađarskoj, u kojoj je poginulo dvoje ljudi.

7.1.2012.
14:40
VOYO logo

Katalin Lipták, vozačica Škode Fabije u koju se Radimir Čačićna autocesti prema Budimpešti nedaleko od mjesta Sávoly Chryslerom zabio , u nesreći je izgubila supruga Györgyja (60) i majku Imréné Antal (81).

Toga 8. siječnja Katalin je promašila izlaz za toplice Héviz, kamo su se njih troje s prijateljicom uputili zbog majčina bolesna kuka. Vratila se na autocestu, a ubrzo nakon toga velikom brzinom na njih je naletio Čačić. Kaže da je vozila oko 100 do 110 kilometara na sat, te je odjednom u ogledalu vidjela bljesak i osjetila snažan udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lipták tvrdi da je s Čačićem u autu bila tamnokosa žena

"Čačić mi je otvorio vrata, nešto je vikao, širio ruke kao da se čudi. Bila sam izvan sebe... S njim je bila žena tamne kose, u dobi od 35 do 40 godina. Bila je naslonjena na chrysler i slušala njegove razgovore. Govorila sam o tome u sudnici, ali nitko to nije primijetio", ispričala je Katalin za Večernji list.

Suđenje za nesreću počelo je 20. rujna prošle godine, a udovica Lipták sumnja da se sa suđenjem odugovlačilo zbog izbora u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije čudno da je Čačić izabrao najskuplje mađarske odvjetnike. Péter Zamecsnik mnoge je spasio od zatvorske kazne. Politika i njegovi odvjetnici učinili su svoje. Odugovlačili su kako bi sve što kasnije počelo zbog izbora u Hrvatskoj. I dalje čvrsto vjerujem u pošteno suđenje, ipak je riječ o nesreći s dvoje poginulih. Iako mi jako smeta što kod mene uvijek traže neku grešku i zapravo sam ja ta koja se mora braniti", komentirala je Katalin. Na pitanje što će napraviti ako Čačić dobije uvjetnu kaznu, kazala je da će ga privatno tužiti.

Odvjetnik: Bio je sam u autu, to je 100% istina

Odvjetnik Katalin Lipták kazao je za list da još nije dobio dokumentaciju o svim Čačićevim prometnim nesrećama, koju je odavno tražio. Što se sudskog procesa tiče, uvjeren je u pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čačićev odvjetnik Péter Zamecsnik je pak demantirao navode udovice, te kazao kako je njegov klijent u trenutku nesreće na autocesti u Mađarskoj bio sam. "U automobilu s njim nije bila nikakva žena. I to je stopostotna istina", kazao je Zamecsnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo