AKADEMICIMA JE DOSTA, ČEKAJU VEĆ 10 GODINA: / Zaštićeni spomenik i bivši studentski dom u centru Zagreba postaje - hotel?

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HAZU bi mogao bivši studentski dom na Trgu žrtava fašizma dati u zakup hotelijerima koji bi nekretninu prenamijenili u hotel

4.2.2020.
20:22
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Zgrada na Trgu žrtava fašizma u kojoj je bio studentski dom "Ivan Meštrović" i studentska poliklinika gotovo deset godina zjapi prazna. No, to bi moglo trajati još kratko, jer je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, koja je vlasnik nekretnine, raspisala neobvezujući natječaj na koji se javilo 11 ponuđača. Među njima, većina ih želi tu zgradu adaptirati u hotel, javlja Novac.hr.

Predsjednik HAZU Velimir Neidhardt potvrdio je da je interes hotelijera za nekretninu iznimno velik. No, kaže da su se na natječaj javili i oni bi na toj adresi željeli napraviti polikliniku ili privatno sveučilište. Dodao je da bi uskoro trebao biti raspisan i obvezujući natječaj te da zasad ne mogu otkriti imena ponuđača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema dogovora s Ministarstvom

Neidhardt je otkrio da će objekt vrlo vjerojatno postati hotel. “Dugi niz godina vodimo pregovore s Ministarstvom znanosti sa željom da se ovdje presele... Očekujemo da se Ministarstvo očituje. Ako ne odluči, morat ćemo ići s drugim projektima. Mi ćemo to definitivno prelomiti u roku od mjesec-dva. Idemo u novu investiciju." Između Ministarstva i HAZU nije postignut nikakav dogovor i vjerojatno neće biti postignut uskoro.

HAZU u zakup nudi zgradu od četiri diletacije u atraktivnoj gradskoj zoni zaštićenog urbaniteta, koja je i sama zaštićeni spomenik graditeljske prijeratne baštine. Smještena je u zoni D javne namjene te, prije bilo kakve namjene zahtijeva temeljitu obnovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo