DOBAVLJAČI JOŠ NEĆE NAPLAĆIVATI MJENICE: / 'Čekat ćemo do kraja tjedna, nakon toga ne jamčimo strpljenje'

Image

I dok su se iz ZET-a ispričali te objavili da se karte za javni gradski prijevoz i dalje mogu kupiti na kiosku Tiska te da nema nikakvog stopiranja prema Agrokoru iz HT-a javljaju suprotno.

5.4.2017.
7:17
VOYO logo

'Hrvatski Telekom trenutačno revidira proceduru vezanu uz distribuciju pre-paid bonova te se u ovom trenutku bonovi ne mogu kupiti na svim prodajnim mjestima', kazali su iz HT-a za RTL.

Dobavljači su i prema Tisku i Konzumu prepolovili isporuke zbog čega su police sve praznije, a i zaposlenici koji ih pune strepe da bi mjesec mogli dočekati s praznim novčanikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Naravno, da je atmosfera depresivna, ljudi su zabrinuti za svoju egzistenciju', rekla je predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Zlatica Štulić.

U ovom trenutku još uvijek su računi Konzuma, Tiska, Belja, Leda, Zvijezde, PIK Vrbovca, a od danas i i Vupika – u blokadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako se račun ne odblokira do 20., zaposlenici neće dobiti plaće do 20.', rekao je bivši predsjednik uprave Konzuma Dragan Munjiza.

Isplata plaća

320 milijuna kuna potrebno je svakog mjeseca da bi se izdale plaće svim zaposlenima u koncernu Agrokor, a novac će sjesti radnicima na račun samo ako bankari upumpaju novih 300 milijuna eura u Agrokor. Za uzvrat traže potpisivanje standstill ugovora s dobavljačima, deblokadu računa i deaktivaciju svoje prisilne naplate koje su se popele na preko milijarde kuna, piše RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'28.4., odnosno 1.5., bih ja vodio kao jedan od krajnjih rokova iz jednostavnog razloga što sa svibnjem dolazi na naplatu kamata, polugodišnja kamata iz jedne od dužničkih papira koje je Agrokor izdao. Vlasnici obveznica, ako budu pozvani, bi mogli pristupiti svojevrsnom waveru, ali to je procedura i nije ju moguće u nekoliko dana organizirati', objašnjava financijski analitičar Hrvoje Japunčić.

Prema neslužbenim informacijama bankari su se ipak načelno dogovorili s dobavljačima da mjenice zasad neće naplaćivati. Dobavljači kažu da će čekati do kraja tjedna, a nakon toga više ne mogu jamčiti za svoje strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo