Fikret Abdić traži dio Luke Rijeka

Osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić na slobodi je progovorio o svojim poslovnim planovima.

1.8.2012.
6:54
VOYO logo

Vratio se Fikret Abdić Babo, pa kao "predsjednik uprave nezaposlenih dioničara Agrokomerca" traži silos u Luci Rijeka i distributivni centar s hladnjačom na Kukuljanovu. "Računaju da ćemo se umoriti, ali mi tek sad idemo dalje. Ništa nas ne može sputati jer naši su ciljevi humani", poručuje neumorni 73-godišnjak. Utemeljitelj poduzeća Agrokomerc iz Velike Kladuše, kojega je Županijski sud u Karlovcu 2001. osudio na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina u njegovoj ratnoj Autonomnoj oblasti Zapadnoj Bosni, u utorak je progovorio prvi put nakon što je u ožujku ove godine odslužio dvije trećine kazne, koju je Vrhovni sud snizio na 15 godina zatvora.

Progovorio na presici

Održao je konferenciju za novinare posvećenu svojim poslovnim planovima i nakani da iznova preuzme tvrtku koju je napustio prije gotovo 25 godina. Ne traži Abdić samo Agrokomerc. Kao predsjednik uprave udruženja nezaposlenih dioničara tvrtke koja, kako tvrdi, broji više od 7.000 ljudi, on traži udio u nekretninama građenim Agrokomercovim novcem, među kojima su i, prema Babi, "kapaciteti silosa od 42 tisuće tona" u Luci Rijeka te "distributivni centar s hladnjačom na Kukuljanovu", piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavan prijedlog

Za vrijednosti na Kukuljanovu Abdić tvrdi da ga je sagradio "Agrokomerc u suradnji s Brodokomercom Rijeka", a "vrijednost radova tada je procijenjena na 75 do 80 milijuna DEM", odnosno četrdesetak milijuna eura.

Abdićev prijedlog je jednostavan: "Radnici i dioničari Agrokomerca, koje predstavljam ja, sudjelovali bi s 50 posto u zaradi spomenutih kapaciteta, a s 50 posto Luka Rijeka i Kukuljanovo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj "prijedlog preuzimanja Agrokomerca" poslao je na "870 adresa", ali hrvatskoj Vladi i lokalnim vlastima u Rijeci još se nije obraćao, premda svakako planira i to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo