'Argo' bez konkurencije! / Affleck je defenitivno bolji redatelj nego što je glumac

Image

Affleckov 'Argo' već je dobio nagradu producenata za najbolji film, a nagrađen je i Zlatnim globusom.

3.2.2013.
10:49
VOYO logo

Tri tjedna prije dodjele prestižnih Oscara, američki glumac i redatelj Ben Affleck u subotu je u Los Angelesu dobio još jedno priznanje za triler Argo - nagradu za najbolje redateljsko ostvarenje u prošloj godini koju su mu dodijelili članovi Američke udruge redatelja (DGA).

Nagrada redatelja jedna je od holivudskih cehovskih nagrada uoči Oscara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svom sam životu imao trenutaka kada sam mislio da sam potpuno izgubljen. Nisam znao što činiti. Pomislio sam: Trebao bih biti redatelj. Tome sam i prionuo. Radio sam vrlo naporno, do krajnjih granica svojih mogućnosti da bi postao što bolji u tom poslu", rekao je Affleck pred uzvanicima u dvorani Dolby Theatera u Hollywoodu.

"Ne mislim da ova nagrada znači da sam ja istinski redatelj, ali mi daje nadu da sam na dobru putu da to postanem", kazao je 40-godišnji glumac, koji je dosad režirao dva filma Nestala bez traga (2007.) i Grad lopova (2010.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu mu je uručio dobitnik prošlogodišnje nagrade DGA za najbolje redateljsko ostvarenje, Francuz Michel Hazanavicius, čiji je film Umjetnik poslije dobio pet Oscara.

Nagrada Američke udruge redatelja jedna je od najtočnijih prognoza za redateljskog Oscara, no Affleck nije nominiran u toj kategoriji. Argo je nominiran je u sedam drugih kategorija, među kojima i onoj za najbolji film.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je podatak da u dosadašnje 63 dodjele samo šest puta osvajači nagrade DGA nisu dobili Oscara.

Affleckov Argo već je dobio nagradu producenata za najbolji film, a nagrađen je i Zlatnim globusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo