ČEKA SE RASPLET / Afera Whatsapp: O izbacivanju HDZ-ovaca nije glasovao gotovo nitko iz vrha stranke?

Image
Foto: Pixsell, Pixabay

U priopćenju Gradskog odbora najavljeno je da će Časni sud pisanu odluku o isključenju otpremiti u roku osam dana

25.11.2019.
7:57
Pixsell, Pixabay
VOYO logo

Na telefonskoj sjednici zagrebačkog Gradskog odbora HDZ-a održanoj 14. studenog, 60 članova tog tijela glasovalo je za to da se pokrene stegovni postupak protiv Mire Borasa, Anite Prke Đurašić, Ante Šimunovića, Vedrana Černyja, Ante Jelčića, Vlade Kolaka, Božo Medića i Krasnodara Raguža, piše u zapisniku sjednice.

Podsjetimo, iz Gradskog odbora 15. studenog priopćili da su, na prijedlog Predsjedništva, donijeli odluku o stegovnom postupku protiv ove osmorke, zbog govora mržnje na društvenim mrežama, ali nisu otkrili rezultat telefonskog izjašnjavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz podataka u zapisniku nije vidljivo kako je tko glasao. Tek je vidljivo da se 60 članova i članica Gradskog odbora složilo da se njihove kolege i kolegice pošalje pred Časni sud. Protiv nije bio nitko, a troje HDZ-ovaca bilo je suzdržano dok ih isto toliko nije pristupilo glasovanju.

Nedostupan je tog četvrtka navečer, između 18 i 30 i 19 i 45 sati, bio 21 član Gradskog odbora, toliko ih se, od ukupno 87, nije moglo ili nije htjelo javiti na telefonski poziv kako bi se očitovali o prijedlogu Predsjedništvu na čelu s Andrijom Mikulićem.

Među nedostupnima su bili i predsjednik stranke te premijer Andrej Plenković te ministri Josip Aladrović, Tomislav Ćorić, Damir Krstičević, Milan Kujundžić i Marko Pavić, kao i zamjenik predsjednika Milijan Brkić, član Predsjedništva na nacionalnoj razini Domagoj Ivan Milošević, saborski zastupnik Miro Kovač te dvojica zastupnika u Europskom parlametu Karlo Ressler i Tomislav Sokol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među onika koji su glasali, ali ne znamo kako bilo je ipak troje Plenkovićevih ministara, Gordan Grlić Radman, Nina Obuljen Koržinek i Tomo Medved, kao i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, glavni tajnik HDZ-a, te saborski zastupnik Miroslav Tuđman

U priopćenju Gradskog odbora bilo je najavljeno i da će Časni sud pisanu odluku o isključenju osmero članova otpremiti u roku osam dana što znači da je ona već trebala krenuti prema njima. Međutim, jihovim adresama. No, s obzirom na pismo predsjednice Časnog suda Željke Žokalj, pitanje je što će i kada dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo