REDOVNA SJEDNICA HEP-A / Afera 'plin za 1 cent' i izgradnja vikendice bez građevinske dozvole nisu dovoljne za Barbarićevu smjenu

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Tema današnje sjednice nije bila ona iščekivana. Na sastanku su se predlagala imenovanja revizora, raspravljalo se o povećanju temeljnog kapitala, no ni riječi nije bilo o šefu HEP-a i njegovoj ulozi u 'aferi plin za 1 cent'

27.9.2023.
16:37
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede (HEP) danas je na redovnoj sjednici donio odluku o prijedlogu skupštini za imenovanje dvaju neovisnih revizora po jedinstvenoj ponudi, PKF Fact revizije Audita, za zakonsku reviziju financijskih izvještaja za 2023. godinu, priopćeno je iz HEP-a.

Mediji su jučer i danas spekulirali da bi jedna od tema sjednice HEP-ova Nadzornog odbora mogla biti smjena predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog njegove uloge u aferi Plin za cent i izgradnje vikendice na Hvaru bez građevinske dozvole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u priopćenju sa sjednice o tome nema ništa. Iz izjava prije sjednice također se moglo zaključiti da to nije tema današnje sjednice.

Image
NAKON GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE /

Državni inspektorat prijavio šefa HEP-a zbog nepropisne gradnje: Prijeti mu pet godina zatvora

Image
NAKON GRAĐEVINSKE INSPEKCIJE /

Državni inspektorat prijavio šefa HEP-a zbog nepropisne gradnje: Prijeti mu pet godina zatvora

Nadzorni odbor je, kako se navodi, prihvatio informacije Uprave o pokriću gubitka iz zadržane dobiti i namjeri povećanja temeljnog kapitala HEP Elektre, dokapitalizaciji i pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala HEP Toplinarstva, izdavanju sredstava osiguranja plaćanja po ugovoru o zajedničkom korištenju terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG terminala) te o statusu prolongata klupskih kredita i produljenja roka važenja državnih jamstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava je, kako se navodi, informirala Nadzorni odbor o pripremi dokapitalizacije, provedbi mjera vlade i ostalim aktualnim temama.

Nadzorni odbor je zatražio pisano izvješće Uprave o otvorenim temama u vezi s poslovanjem HEP-a, prisutnim u javnom prostoru, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Smjenu šefa HEP-a traže i koalicijski partneri: 'Nema načina da tog Plenkovića prisilimo da sluša glas naroda'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo