PREDSJEDNICA: 'TO JE TOLIKO PRLJAVO' / Afera Fotomontaža: Tolušić otvorio plastenik u cipelama na špic!

Dok država razglaba o aferi s njim u glavnoj ulozi, Tomislav Tolušić u Križevcima, u cipelama na špic, bezbrižno otvara plastenik

25.1.2019.
18:42
VOYO logo

Bandu koja se namjerila na ministra Tomislava Tolušića, kako ih on naziva, i dalje intenzivno istražuje USKOK.  Montirane fotografije kojima se, kako tvrde na Markovu trgu, željela destabilizirati Vlada - Tolušić danas ne komentira, već se bavi ministarskim poslovima, otvaranjem plastenika.

I dok vladajući tvrde da je tom aferom ugrožena nacionalna sigurnost - predsjednica Kolinda Grabar Kitarović - cijelom slučaju i dalje ne želi pridati toliko pozornosti kao ostatak državnog vrha. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok država razglaba o aferi s njim u glavnoj ulozi, Tomislav Tolušić u Križevcima, u cipelama na špic, bezbrižno otvara plastenik za uzgoj rajčica. "Kad se cijela priča završi, kad oni koji odrađuju svoj posao, znači, DORH i policija odrade svoj dio posla, bit će mi drago da vam tad sve iskomentiram, a do tada ćete se morati strpiti", kazao je Tolušić.

"To je toliko prljavo"

Ništa rječitija, dok već treći dan obilazi Zagrebačku županiju, nije ni predsjednica Republike. Pred novinare ne želi stati tek u prolazu daje do znanja da je zgrožena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je toliko prljavo. Ma dajte...", kazala je samo Kolinda Grabar-Kitarović

No, zato o tome i danas bruje saborski hodnici. Dio oporbe smatra kako je ovo umjetno stvorena afera kojojm se pozornost skreće s važnijih stvari. "To je njihov specijalitet kuće. Jednostavno sada kada treba skrenuti pozornost javnosti sa fijaska nabavke borbenih zrakoplova, sada su izmislili najednom aferu špic papak", kazao je SDP-ovac Predrag Matić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije afera. Prava afera je to što Tolušić radi i što HDZ radi, a što se ovom aferom pokušava sakriti. A to vam je tjeranje načelnika i gradonačelnika u Slavoniji da potpišu ilegalne anekse na ugovore koji su sklopljeni sa Agrokorom", kaže predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Unutarstranački obračun

A ostali smatraju kako je u pitanju unutarstranački obračun. "Ministar Tolušić se branio kako njega napada banda. Međutim, ako uzmemo u obzir da se kokain i prostitutke u ono što znamo da je u aferi SMS došlo gospodinu Brkiću, ja bih prije rekao da se radi o tome da je banda udarila na bandu", kazao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apsolutno nedopustivo da se državne institucije bave očito razračunavanjem unutar HDZ-a", kaže predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš

A vladajući na to parafraziraju onu "neka institucije rade svoj posao". "To je za mene smiješna optužba. U našem interesu je da se istraga čim prije završi i utvrdi tko se bavio tim nečasnim radnjama", kazao je Branko Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sve i dalje istražuje, iako još nije poznato zašto se uopće uključio.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo