AFERA DNEVNICE - GDJE JE SANDRA ZELJKO? / Sud već mjesec i pol ne može naći ženu koju se sumnjiči da je sa Sauchom ukrala milijun kn

Image
Foto: Screanshoot
26.6.2017.
7:45
Screanshoot
VOYO logo

Izvanraspravno vijeće je stoga odlučilo da će spis ponovo remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda. To se čini kada je osumnjičenik nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. Tek kad to bude napravljeno, raspravljat će se o žalbi USKOK-a. Ovo je drugi put da je vijeće remisorno vratilo spis sucu Mittermayeru, a prvi put je problem bio što on svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslalo obranama. A kada je to pokušao napraviti, pojavio se problem s adresom Sandre Zeljko, piše Večernji list.

Image
NOVI MOMENT U SLUČAJU SAUCHA: /

Zbog neobične pogreške suca Izvanraspravno vijeće mu vratilo predmet

Image
NOVI MOMENT U SLUČAJU SAUCHA: /

Zbog neobične pogreške suca Izvanraspravno vijeće mu vratilo predmet

Prijavljena u Vukovaru, živi u Zagrebu

Problem vjerojatno leži u činjenici da Zeljko ne živi na adresi na kojoj je prijavljena. Naime, službeno prebivalište ima u Vukovaru, a zapravo živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Tu zagrebačku adresu u svojim je podacima dala kada je ispitivana na USKOK-u i na tu joj je adresu sud u više navrata slao obavijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da sud nije dobio dokaz, tj. dostavnicu, da joj je pošiljka uručena, smatra se da ona nije obaviještena o onom što se događa u istrazi pokrenutoj protiv nje.

No zaista je nevjerojatno da se sudski proces odugovlači jer se ne može pronaći žena koja je radila u Uredu predsjednika Vlade i to kao osoba od najvećeg povjerenja više od jednog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinama bila osoba od povjerenja premijerima

Postavlja se stoga pitanje, kako takva osoba nije prošla sigurnosnu provjeru, iako bi to bilo logično s obzirom na to da su preko njezina stola prolazile brojne informacije koje su se mogle smatrati povjerljivima pa čak i tajnima, piše isti list.

Tijekom istrage pokrenute protiv nje, doznalo se i da je bila u velikim financijskim problemima, s blokiranim računima, što je mogući motiv koji ju je potaknuo da lažiranjem putnih naloga, za što ju se sumnjiči, uzima dnevnice namijenjene premijerovim savjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo