A PLAĆA IH RIMSKA KURIJA? / Javne kuće i gay saune papi pod prozorom

Image
Foto: Thinkstock
12.11.2015.
7:15
Thinkstock
VOYO logo

Vatikanski dužnosnici navodno dopuštaju da objekti u crkvenom vlasništvu budu iznajmljeni na sumnjiv način i dopuštaju da se u njih useljavaju javne kuće, prenio je britanski The Independent.

Image
PAPA JE JAKO OGORČEN: /

Novi Vatileaks razotkriva financijske farse u Vatikanu

Image
PAPA JE JAKO OGORČEN: /

Novi Vatileaks razotkriva financijske farse u Vatikanu

Neke od tih lokacija nalaze se u neposrednoj blizini talijanskog parlamenta, dok se jedan takav solarij nalazi nedaleko od Piazze Barberini, a odjel Vatikana Kongregacija za propovjedanje vjere označeno je kao najbogatije koje u posjedu ima stotine miljuna vrijedne nekretnine u centru Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatikan je, kako je otkriveno prije dvije godine platio s 23 milijuna eura dio rimskog stambenog bloka u kojem je smještena Europa multiklub, koja je, kako se navodi, najveća gay sauna u svijetu i u čijem kabaretskom programu postoji striptiz točka muškarca u svećeničkoj odori, piše Defactomedia.hr

Prema riječima kardinala Tarcisija Bertonea, ova nekretnina kupljena je 2008. godine u vrijeme pape Benedicta XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bertone je prema ovim neslužbenim izvještajima potrošio 200.000 eura iz dobrotvornog fonda za liječenje da bi renovirao svoj penthaus.

Prema navodima agencije Ansa, koja se poziva na neimenovane izvore, aktualni papa Franjo želi da se što prije zaustavi curenje ovih i sličnih kompromitirajućih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tim izvještajima, visokog dužnosnika Vatikana Monsinjora Lucija Angela Valleja Baldu uhitila je vatikanska policija zajedno s još jednim osumnjičenim zbog sumnje da su medijima dostavljali informacije.

Neki analitičari vjeruju da su skandalozne vijesti koje se pojavljuju dio otpora prema pokušaju pape Franje da reformira Kuriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Defactomedia.hr/Danas.hr

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo