A mislili su da su bolovanja štrajk? E, sada će dobiti štrajk!

Koordinacija sindikata Croatia Airlinesa najavila je štrajk zaposlenika koji će započeti u utorak, 14. svibnja i trajat će sve do ispunjenja zahtjeva sindikata.

10.5.2013.
21:42
VOYO logo

O svemu će izvijestiti javnost na press konferenciji u ponedjeljak, 13. svibnja u 12 sati ispred zgrade Uprave Croatia Airlinesa u Zagrebu. U dopisu medijima navode da je Croatia Airlines godinama gomila gubitke i oni u 2013. iznose skoro pola milijarde kuna, a svi pokazatelji iz prvog tromjesečja ove godine pokazuju kako će se gomilanje gubitaka nastaviti i dalje.

Istovremeno, po svim pokazateljima Croatia Airlines daleko je iza konkurentskih kompanija, njezini zaposlenici su šikanirani, a samo u posljednjih godinu dana kompaniju je napustilo više od deset posto letačkog osoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nacionalna aviokompanija dovedena je pred propast'

Riječ je o problemima upravljanja kompanijom na koje sindikati kontinuirano upozoravaju posljednjih nekoliko godina i koji se sustavno ignoriraju, čime je nacionalna aviokompanija dovedena pred propast, a niz linija od javnog interesa je pred ukidanjem, što sindikati ne mogu i ne smiju dozvoliti, stoji u dopisu.

Iz Croatia Airlinesa ističu da najavljeni štrajk znači samo djelomični poremećaj prometa, jer će većina putnika biti prevezena prema redu letenja zrakoplovima Croatia Airlinesa, a ostali dio zrakoplovima partnerskih kompanija, odnosno unajmljenim zrakoplovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo