'A JE TO' U METROPOLI; Asfaltirali 50 od 300 metara ulice i otišli: / 'Nitko nikad nije ni rekao da će biti odrađeno sve odjednom. Nemamo novca'

Image
Foto: Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL

Stanari Ulice Marije Snježne u zagrebačkom Čučerju žale se da su Zagrebačke ceste nakon svega 50 metara asfalta otišle ne dovršivši posao,

9.10.2020.
16:30
Ilustracija: Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Iako bi bilo logično završiti započeti posao, mještanima Ulice Marije Snježne u zagrebačkom Čučerju nije jasno zbog čega su djelatnici Zagrebačkih cesta asfaltirali svega 50 metara ceste te onda pokupili strojeve i alat te otišli.

"A trebalo bi asfaltirati nekih 300 metara. 'Ajde, to i ne bi bilo tako čudno, ali su krenuli iz sredine, a ne od početka ili kraja, i tu stali. U životu takvo nešto nisam vidio", za Večernji je ispričao stanar Damir Strancarić, objašnjavajući kako novi asfalt čekaju godinama. "Stari je propao zbog erozije uzrokovane oborinskim vodama koje izviru iz tla. Osim što je uništavala asfalt, zamrzavala se na tlu pa bi ulica postala klizalište. Zato smo jedva dočekali bagere. No zašto su otišli usred posla, zaista nitko ne kuži jer troškovnik je izrađen i dužni su dovršiti što su započeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva troškovnika za 300 metara

Susjedi dodaju kako loše stanje asfalta pogoršavaju i kamioni koji često prolaze ulicom, zbog čega raste i šteta na njihovim automobilima. Upozoravaju da se treba nešto pod hitno poduzti inače će i taj novi komadić asfalta do proljeća propasti. Stjepan Pintur iz Mjesnog odbora Čučerje, ionako neuloznu situaciju komplicira tvrdnjom da su se za asfaltiranje ulice radila dva odvojena troškovnika.

"Iskreno, to je nebulozno. Mi smo još 2017. gledali što treba napraviti i tražili troškovnik za izvedbu cijele ulice, a ne samo jednog dijela. I nije mi jasno zašto su izrađena dva, jer se nikad nije dogodilo da se asfaltira malo na jednoj, malo na drugoj strani, ili samo na dijelu ceste. A ovako ispada i da smo išli pogodovati nekome i asfaltirali mu pred kućom, a druge ostavili s derutnom cestom", tvrdi Pintur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvar je u prioritetima

Iako Zagrebačke ceste nisu odgovorile zbog čega su nakon svega 50 metara asfalta otišle s gradilišta, zavrzlamu je objasnio predsjednik Vijeća gradske četvrti Gornja Dubrava, Damir Oniško. Kaže da je stvar u prioritetima.

"Troškovnici su se radili po etapama i prvo se išlo na asfaltiranje dijela koji je u najgorem stanju, odnosno zahtijevalo je hitnu reakciju. Radilo se sukladno odluci u malim komunalnim akcijama, što je uključivalo srednji dio koji je u kritičnom stanju. I ta aktivnost je odrađena", istaknuo je Oniško i dodao da nikad nije ni bilo riječi da će se sanirati cijela ulica odjednom, ali da će se strojevi uskoro vratiti i dovršiti započeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvar je u novcu jer nemamo dovoljno za sve radove odjednom. Zato su se radila dva troškovnika. Drugi je u obradi i radi se na tome da cijela ulica dobije novi asfalt. Ne znam, doduše, točno kada, ali vjerujem da se neće dugo čekati", zaključuje Oniško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo