Sumnjičavi susjedi: A čime se ti baviš, a?

Za prvi posao umjesto para dobio je nekakav Vertu Ferrari ruski mobitel (limitirana edicija) koji je bio skuplji od automobila kojeg je tad vozio.

14.3.2013.
11:38
VOYO logo

Izabranik Vlade za potencijalnog novog ministra turizma neki dan je na najpopularnijoj društvenoj mreži izazvao oduševljenje bar ženskog dijela nacije. Naime, čovjek je procijenjen kao poprilično zgođušan, za jednog ministra. Nakon što je jedna korisnica na svoj status zakačila njegovu fotku, sve njene ženske prije sjatile su se ko' muhe na... ministra.

Uh, zgodan je

- Je l' ovo neki glumac? – upitala je prva. - Nije, nego ministar. - Pa dođe ti na isto. - Uh, zgodan je! - Daaaa, ovaj obećava. - Eh, mnogi su obećavali. - Nema veze, ovaj ne mora niš ni govorit. - Od sad gledam samo vijesti iz turizma! - U svakom slučaju, ima bolju frizuru od Jakovčića – izjavi jedna, sklona dubljoj političkoj analizi. - Savjetujem svim ministrima da se ne slikaju s njim. - Ne bi trebale razmatrat koliko je tip "hot", nego koliko je stručan. Razočarale ste me sve odreda – uletio je jedan, vjerojatno ljubomorni, muški korisnik. - Stručan? A što je to? Nepoznata riječ u Hrvata. - Znate, cure, ovako ne možemo naprijed – opet će ono muško. - Ne bih da vam kvarim raspoloženje, ali ni Milanović nije loš frajer – umiješala se jedna ženska, partybrejkerica, bez smisla za estetiku. - Daj šuti, blokirat ćemo te. - Da, šuti! Meni se ovaj čini ok. - Ne znam, ima previše kredita. - Što je muškarac bez kredita? - Idem vidit je l' ima fejs- reče najuspaljenija od korisnica. - Treba čovjeku dati šansu. - Gle, ministar turizma može bit i Škegro, tu nemoš baš zajebat – uporan je bio muški korisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušaji preživljavanja

U međuvremenu, dok se ministri smjenjuju, mali čovjek pokušava preživjet kako god zna i umije. Jedan od takvih survivora upao mi je na kavu sa ženom taman dok sam se kliberila i na Facebooku-u pratila reakcije ženskog biračkog tijela na kandidata za ministra turizma. Inače je zanatlija, bavi se ugradnjom kamena. Žali se, posla ima, ali ga ne može naplatit. U stvari može, ali samo u kompenzacijama. Nedavno je, kaže, jednom tipu, nekom Mirku, trebao obložit pola kuće kamenom. Međutim, rečeni Mirko nije imao para, pa mu je kao avans dao – automobil. Sjedne on u automobil, i ode s kolegom Antom na piće u lokalni kafić. Ante se taman divio metalnoj zvijeri, kad ponosnom, novopečenom vlasniku te zvijeri zazvoni mobitel.

-Alo, ovdi Mate. Je l' ti voziš jednoga metalik crnog pežoa? - Je. - Je l' ti ga da Mirko? - Je, da mi ga je za avans. - A di si sad? - U kafiću "Kod tri poduzetnika". - Dobro, kratko: ja sam Mirku da to auto, Mirko nije ispunija obećano prema meni, i ja sad dolazim po to auto. Klik. - Šta je to bilo? – pita kolega Ante. - Ništa. Doć će čovik, i odvest će mi avans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ode metalik avans

I tako je, kaže, njegov metalik avans odvežen u nepoznatom smjeru.

Osim toga, pošto nikako ne može doći do para, i onaj kamen koji sam mora kupiti da bi uopće mogao raditi svoj posao, prisiljen je ljudima umjesto parama, plaćati kompenzacijama. Čak i onim neostvarenim. Međutim, i oni kod kojih nabavlja kamen, također su do grla u kompenzacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi ovo. Zlatko prodaje kamen. Ja sam doša i ponudija Zlatku neko auto koje san triba tek dobit ka kompenzaciju. Govorin ja njemu:

- Zlatko, meni je on dužan 8, ja sam tebi dužan 3, a auto je 19. UZMI. I daćeš mi kamen za razliku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Iman ja tebi viljuškara – nudi Zlatko umisto kamena.

Ne smiš igrat samo na jednu kartu

Na to san ja njemu ponudija sunčane kolektore. Doduše, još ih nisan ima, ali su mi bili ponuđeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sunčani kolektori?! – zabezeknem se. - E. Tako ti je to. Na tržištu moraš bit šarolik, ne smiš igrat samo na jednu kartu.

U zatvoreni krug plaćanja posla kompenzacijom upao je, kaže, kad je za prvi posao umjesto para dobio nekakav Vertu Ferrari ruski mobitel (limitirana edicija) koji je bio skuplji od automobila kojeg je tad vozio. Od tada, pa do danas, za svoje je obavljene poslove bio plaćen, redom: ciglom, keramikom, vinom, kamenicama, parketima, patikama, betonskom galanterijom, osiguranjem za auto, otvorenim računom u samoposluzi, bagerom od 55 tona, kombijem, Hondom 750, a najčešće ipak automobilima, pa je tako u svom voznom parku dosad imao: reno, pežo, citroen, hondu, golf GTI i čak i jedan đip. Susjedi u kvartu počeli su ga podozrivo promatrati, te ga svako malo netko od njih šapatom upita:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- A čime se ti baviš, a?

P.S. Ako ste zainteresirani za kupnju motora, marka "Aprilia", šiver 750 kubika, javite se. Cijena šest ipo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo