Svjetleći spektakl / 950 lampiona obasjalo nebo iznad Šibenika

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na Badnjak je u Šibeniku pušteno 950 lampiona u sklopu akcije humanitarnog karaktera

25.12.2016.
12:03
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

ŠIBENIK - Nakon što su lampioni obasjali nebo iznad Zagreba i Rijeke, i šibensko su nebo, na sam Badnjak, osvijetlili lampioni. U subotu je navečer pušteno 950 lampiona, po jedan za svaku godinu od prvog spomena grada. 

Dio je to blagdanske akcije '950 godina ljubavi' humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje lampiona namijenjen je slijepom dječaku Mati Braliću kojem je za nastavak školovanja potrebna skupa didaktička oprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

950 lampiona nad Šibenikom

Image

950 lampiona nad Šibenikom

Prvi lampion pustio je upravo Mate Bralić nakon čega je u noć nad Šibenikom odletjelo i ostalih 949 lampiona. Prije toga, povelju kralja Petra Krešimir IV. u kojoj je prvi puta spomenut Šibenik pročitao je šibenski glumac Jakov Bilić.

Organizatori manifestacije '950 godina ljubavi' koja se odvija u sklopu ovogodišnjeg adventskog sajma 'Adventura' i velike proslave 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika su Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i agencija Samarcanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Šibenik u nedjelju slavi 950 godina od prvog spomena u darovnici Petra Krešimira IV. na Božić 1066. godine, a rođendanska atmosfera od subote ujutro traje na šibenskim ulicama gdje se pjevalo i plesalo. Spektakularnu bakljadu priredili su u subotu na Poljani šibenski Funcuti, a na istom mjestu građani su kasnije puštali lampione.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo