84 posto građana misli da zemlja ide u lošem smjeru

Već treći mjesec za redom postotak onih koji misle da zemlja ide u lošem smjeru prelazi 80 posto. Travanj zaključujemo s 84 posto pesimista.

25.4.2011.
21:37
VOYO logo

Pesimistični su svi birači oporbe predvođeni SDP-ovim biračima (97 posto), ali su i birači vladajućeg HSS-a također pesimistični. Njih 90 posto misli da zemlja ide u lošem smjeru. I većina HDZ-ovih birača, njih 57 posto, misli da zemlja ide u lošem smjeru.

Primjerice, u travnju 2007. godine 62 posto građana mislilo je da zemlja ide u lošem smjeru, ali je tada u odnosu na 2011. više od 50 posto birača mislilo kako zemlja ide u dobrom smjeru. Ni potezi Vlade ne prolaze kod birača. Tako već treći mjesec više od 70 posto birača ne odobrava Vladine poteze - u travnju njih 76 posto, a 16 posto odobrava. I dok 54 posto birača HDZ-a odobrava poteze Vlade, birači ostalih stranaka su pesimistični. S više od 90 posto prednjače birači SDP-a i HNS-a, a 8 od deset birača HSS-a također je pesimistično, pokazuje istraživanje koje je objavila Nova TV. Prije 4 godine 62 posto birača nije odobravalo Vladine poteze, a njih 25 posto je odobravalo rad tadašnjeg premijera Sanadera. I ove brojke od prije 4 godine bolje su nego 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo