Više od 500 prijavljenih za 14 slobodnih radnih mjesta

Hrvatski zavod za zapošljavanje u Osijeku objavio je rezultate projekta Work abroad 2, koji omogućava nezaposlenima stjecanje prvog radnog iskustva u inozemstvu.

5.11.2012.
7:00
VOYO logo

Natječaj za stručnu praksu u trajanju od tri tjedna u Cork Cityju u Irskoj za mlade do 29 godina raspisan je krajem ljeta, a na njega se javilo više od 500 kandidata.

"Kad smo objavili informaciju o natječaju, bila je to top-vijest u cijeloj Hrvatskoj, pa su nam se javili i iz Dubrovnika, iako je u natječaju jasno stajalo da je namijenjen samo stanovnicima Osječko-baranjske županije. Glavni razlog zbog kojeg smo pokrenuli ovaj projekt je činjenica da upravo u našoj županiji ima vrlo mnogo osoba u evidenciji HZZ-a bez radnog iskustva, i to posebice ekonomista, konobara, kuhara, grafičara i mesara. Zanimljivo je da nam se na natječaj ipak nije javio niti jedan pekar ili mesar, a na Zavodu bez iskustva imamo čak 70 mesara. Najviše je pristiglo prijava ekonomista, a iako smo imali namjeru slati samo jednoga, iz Irske nam je stiglo odobrenje za njih tri. Tako ovih dana potpisujemo ugovore s 14 kandidata koji su prošli, a riječ je o tri grafičara, jednom konobaru, šest kuhara, jednoj krojačici i tri ekonomista", kazala je voditeljica projekta Sanela Ravlić za Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri kruga selekcije

Kandidati su imali tri kruga selekcije, a prošli su oni s najboljim životopisom na engleskom jeziku, motivacijskim pismom i rezultatima testa engleskog jezika te psihologijskog testiranja.

Vrijednost projekta je 25.200 eura, a polaznicima se stipendiraju tečaj engleskog jezika, trošak putovanja, smještaja i organizacije radne prakse. Na kraju dobivaju certifikat o završenoj stručnoj praksi u Irskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U HZZ-u napominju da planiraju provesti slične projekte i za druga stručna zanimanja, posebice za mlade medicinare bez dana radnog staža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo