SJEDNICA VLADE / Plenković o mjerama, novcu za obnovu i koroni: 'Donirat ćemo nekoliko tisuća doza cjepiva'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković ponovio važnost paketa mjera za ublažavanje rasta cijena

18.2.2022.
15:44
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Na dnevnom redu 102. sjednice vlade našlo se nekoliko konačnih prijedloga izmjena i dopuna zakona koji se usklađuju sa zakonodavstvom EU. Među njima je i Stečajni zakon te Zakon o stečaju potrošača. Na sjednici će biti iznesene i informacije o aktualnom stanju vezanom za koronavirus te uz potres.

Premijer Andrej Plenković naglasio je kako je ovo veliki tjedan kada paketom vrijednim 4,8 milijardi kuna zaštitili građanstvo od većeg cjenovnog udara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvaljujem cijelom ekonomskom timu Vlade, ali i svim ostalim suradnicima. Također ovaj tjedan smo prezentirali i pomoć poljoprivrednicima. Zadnja dva smo odlukom Europske komisije produljili rok za korištenje sredstva za obnovu od potresa, i rok je sada isti kao i za obnovu Banovine", rekao je premijer.

"Još jednom pokazujemo spremnost vlade da su ključnim trenucima napravimo mudru, pravodobnu i snažnu intervenciju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autocesta do Siska

Premijer se osvrnuo na svoj posjeti Bruxellesu dodavši kako će donirati još 550 tisuća doza cjepiva u sklopu programa Covax.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar branitelja Tomo Medved je rekao da je, u procesu obnove od potresa, potpisano 27 izjava vlasnika, a potpisan je i ugovor za izgradnju 30 zidanih kuća. Dodao je kako su nekonstrukcijskom obnovom su obnovljene 1503 kuće. 

Plenković je dodao da je prije sjednice potpisan ugovor za izgradnju autoceste do Siska, a koja bi treba biti izgrađena prije kraja mandata ove vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da je u Hrvatskoj broj zaražen pao za 32% u odnosu na prošli tjedan.

"Pada broj hospitaliziranih, kao i zaraženih, ali broj mrtvih je i dalje visok. Broj cijepljenih je nedovoljno visok. Omikron je pokazao da imamo manji broj hospitaliziranih, ali je broj mrtvih i dalje visok", rekao je Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da većina preminulih nije bila cijepljena.

Ministar Ivan Malenica govorio je o izmjenama Zakona  o stečaju potrošača i Stečajnom zakonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo