Steve Jobs u ulozi u kakvoj ga dosad niste vidjeli

Steve Jobs igrao je mnoge uloge u svom životu, od poduzetnika do vizionara. Godine 1984. predstavio je osobno računalo, a zatim sve do svoje smrti nastavio s inovacijama u tehnologiji. Ipak, za jednu njegovu ulogu niste dosad niti znali.

Jobs je 1984. glumio američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta u humorističnom videu kojemu je cilj da inspirira Appleove “trupe” vojnika. Te godine Jobs je prvi put postao izvršni direktor Applea.

Taj video je upravo prvi put objavljen. Dosad nije bio dostupan široj publici jer je bio napravljen samo za “motivacijske svrhe”, odnosno bio je namijenjen samo interno, zaposlenicima Applea.

Jobs je odlično odigrao ulogu – imitirao je legendarni Rooseveltov osmjeh u Uredu predsjednika držeći cigaretu također na karakterističan način poput svojevremeno Roosevelta.

Nazvan je “1944” i u potpunosti je snimljen u crno-bijeloj tehnici, a opisuje zapravo Apple i IBM kao neprijatelje u Drugom svjetskom ratu.

Na sredini snimke Jobs se pojavljuje iza stola (koji bi vjerojatno trebao predstavljati radni stol u Ovalnom uredu u Bijeloj kući) pozivajući generala na telefon.

“Vaša borba će biti duga, vaš bitka će biti teška, ali ćete pobijediti. Siguran sam da će vaša pobjeda biti velika. Suludo velika”, govori Jobs generalu Mike Murrayu (tadašnjem šefu marketinga) na telefon u Macintosh zapovjedništvu.

Prema Network Worldu, Apple je u to vrijeme potrošio 50.000 dolara kako bi snimio ovaj video.

Craig Elliot, bivši zaposlenik Applea je podijelio s ostatkom svijeta ovu dosad nepoznatu videsnimku jer je, kako je rekao, htio pokazati i drugu stranu Jobsa nakon njegove smrti i Walter Issacsonove autobiografije.

Elliot, sadašnji predsjednik Uprave Pertino Networks, radio je u prodaji Applea od 1985. do 1996. godine.

“Postojala je i druga strana Stevea”, rekao je Elliot za ABC News, dodavši da Jobs “nije bio samo surovi poslodavac”.

Elliot je upravo od Jobsa osobno na poklon dobio novi Porsche 944 jer je, prema riječima Jobsa on bio jedan od “najboljih prodajnih dečki u Appleu.”

Pogledajte Jobsa u ulozi američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr