Džamije na meti

VELIKA AKCIJA: Makedonska policija lovi teroriste, uhićen i imam

U Makedoniji je u tijeku velika antiteroristička akcija Ministarstva unutarnjih poslova protiv pripadnika džihadističke organizacije Islamska država.

Makedonska policija traga za osobama koje sudjeluju u vrbovanju makedonskih državljana za sudjelovanje u islamističkim paravojnim formacijama.

Hapse i pretresaju objekte u više gradova, a prema nepotvrđenim informacija priveden je imam dvije džamije u Skoplju, javljaju makedonski mediji.

Policija je upala u džamiju u Skoplju koja je već više od šest mjeseci izvan kontrole islamske vjerske zajednice.

Pretresi u Skopju, Strugi, Kumanovu…

Velika akcija makedonske policije, između ostalog, provodi se u Skoplju u naseljima Gazo Baba, Dižonska i Serava, kao i u Strugi i Kumanovu gdje je privedeno nekoliko osoba. Još traju traju pretresi u Gostivaru, ali i u nekim drugim mjestima.

Vijest iz Makedonije stiže dok hrvatska diplomacija ulaže goleme napore da spriječi pogubljenje Tomislava Salopeka. Podsjetimo, islamisti su ga oteli 22. srpnja u Kairu, a u srijedu su objavili uznemirujući vidio snimku na kojoj se vidi kako mladi Slavonac klečeći na koljenima čita prijetnju kako će ga ubiti ako u roku od 48 sati egipatske vlasti iz zatvora ne puste uhićenu muslimanku.

Na internetu je objavljena snimka lokacija na kojima je provođena antiteroristička akcija makedonske policije.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr