VIDEO: Snimili brutalno zlostavljanje mladića

Phillip Roach (22) u vojnoj bazi u Sjevernoj Karolini promoviran je u čin narednika. Zbog toga je navodno morao proći obred koji je za njega zavšio s teškim ozljedama glave. U obred je bio uključen i udarac velikim drvenim maljem.

Vojnik iz Michigana Phillip Roach koji je u vojnoj u Sjevernoj Karolini u prsa udaren velikim drvenim maljem teško je ozlijeđen. Potvrdio je to njegov otac Ken Roach koji je šokiran i ljut zbog onog što se dogodilo.

Dvadesetdvogodišnjak je ozljede zadobio na onom što je vojska kasnije nazvala neodobrenom proslavom promoviranja u čin narednika. Phillip Roach je nakon udarca maljem u prsa pao i udario glavom o beton što je prouzrokovalo jedan napad te tešku ozljedu glave.

Napad oružjem

“Ni u najluđim snovima nisam mislio da će me netko kontaktirati kako bi mi rekao da je moj sin imao napad i bio udaren maljem u prsa tijekom incidenta”, kazao je otac vojnika. Incident se dogodio 4. travnja, a njegova snimka nedavno je prikazana na jednoj američkoj televiziji, piše AP.

Phillipeov otac traži odgovornost za vojnika koji je udario njegovog sina, jer udarac smatra napadom oružjem. Dodao je kako njegov sin i njegova zaručnica, koja je također bila u vojsci i prisustvovala događaju, ne žele komentirati napad jer strahuju od osvete.

Vojnik koji je udario Roacha dobio je kaznu od 1.000 dolara i ukor. Senator Carl Levin je izrazio zabrinutost zbog događaja te zatražio od vojske da ga još jednom preispita.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr