NA SJEVERU AFGANISTANA

TALIBANI NAKON POSREDOVANJA STARJEŠINA PUSTILI 235 TALACA: ‘Toliko su šokirani da ne mogu govoriti’

Talibani su u nestabilnoj pokrajini Sare-Pul, na sjeveru Afganistana nakon posredovanja starješina večeras oslobodili više od 235 talaca, rekao je jedan dužnosnik.

“Večeras je oslobođeno 235 osoba, među kojima su žene i djeca iz sela Mirza Olon nakon posredovanja starješina i dužnosnika pokrajine Sare-Pul”, rekao je glasnogovornik guvernera Zabihulah Amani.

“Oni su živi i zdravi evakuirani u glavni grad pokrajine Sare-Pul Cityju, ali postoji još nepoznat broj talaca u selu”, dodao je taj glasnogovornik.

Jedan sigurnosni izvor je rekao da bi se u tom selu sa šijitskom većinom, gdje je u subotu ubijeno više desetaka civila, moglo nalaziti još najmanje stotinjak civila.

Amani je spomenuo “najmanje 150 obitelji koje su u subotu odveli napadači, koalicija talibana sa skupinom Islamska država”.

Najmanje 50 osoba, većinom civila, ubijeno je u selu, rekli su dužnosnici pokrajine. “Oslobođeno je 235 talaca. Toliko su šokirani da ne mogu govoriti”, potvrdio je guverner pokrajine Mohamad Zaher Wahdat za kanal Tolo News.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr