STRAVICAN ZLOCIN Oteli kandidatkinju za gradonacelnicu i odrubili joj glavu

Kandidatkinja lijeve Stranke demokratske revolucije, oteta je u utorak u gradu Ahuacuotzingu u kojem se natjecala za mjesto gradonacelnice na lipanjskim izborima

Kandidatkinja za gradonacelnicu u jugozapadnoj meksickoj drzavi Guerrero oteta je i dekapitirana, prenose meksicki mediji pravosudne izvore.

Drzavni tuzitelji objavili su u srijedu da je tijelo Aide Navae (42) pronadeno u Guerreru u kojem su prosle godine oteta i ubijena 43 studenta sto je izazvalo prosvjede protiv nasilja u Meksiku i najvecu krizu vlasti predsjednika Enriquea Pene Nieta.

Vise od 100.000 ljudi umrlo je u Meksiku u nasilju povezanom s narkokartelima tijekom posljednjih osam godina.

Glasnogovornik tuziteljstva kazao je da je Nava, kandidatkinja lijeve Stranke demokratske revolucije, oteta u utorak u gradu Ahuacuotzingu u kojem se natjecala za mjesto gradonacelnice na lipanjskim izborima.

Poruka ostavljena pokraj njezina tijela potpisana je s “Los Rojos” sto je ime jedne od najvecih kriminalnih grupa u Guerrerou te se prijetilo da ce ista sudbina zadesiti svakog politicara koji se ne prilagodi.

Njezin suprug, bivsi gradonacelnik Ahuacuotzinga, ubijen je 2014. a njezin sin nestao je prosle godine i nije pronaden.

U Guerreru, te u jos osam meksickih drzava, u lipnju se odrzavaju izbori za guvernere. Mnogi sumnjaju da ce se izbori u Guerreru zbog nasilja i odrzati.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr