UBOJSTVO U CRNOJ GORI

LIKVIDIRAN PRECIZNIM HICEM: Pripadnika škaljarskog klana smaknuli snajperom dok je šetao zatvorom

Dalibor Đurić, pripadnik škaljarskog klana, smaknut je snajperom dok je bio u zatvoru.

Kotoranin Dalibor Đurić upucan je u četvratak hicem iz snajpera u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u crnogorskom Spužu, dok je šetao zatvorskim krugom, piše Kurir. Preminuo je u bolnici.

Đurić je u policijskoj evidenciji registriran kao “sigurnosna prijetnja” i pripadnik takozvanog škaljarskog klana.

Đurić je bio u spuškom zatvoru od 24. listopada 2014. zbog iznude, a u tijeku je i suđenje za nasilničko ponašanje. Ročište u srijedu je odgođeno zbog nedolaska jednog svjedoka.

Bogata “karijera”

Đurić i njegov prijatelj Jovan Jovanović osuđeni su za krivično djelo iznude na štetu Marjana Netzmeskale, kojem su uz upotrebu sile i prijetnje u naselju Škaljari u tamošnjem autoservisu oduzeli Mercedes A160 i čamac marke “faeton”, vrijednosti od više od 20.000 eura.

Presudom sutkinje Danijele Samardžić, Đurić je dobio zatvorsku kaznu od dvije godine, a Jovanović godinu i šest mjeseci.

Osim ovog krivičnog djela, Đurić se zajedno s Podgoričaninom Ivanom Lopičićem, koji je kasnije ubijen, našao na optuženičkoj klupi zbog nasilničkog ponašanja na štetu Bojana i Nemanje Boričića iz Budve i Nikole Čenića iz Kotora, koji su prijavili policiji da su ih njima nepoznate osobe napale i pretukle u lokalu “Vinomania” u Starom gradu u Kotoru.

Već ga pokušali smaknuti

Đurić se dva puta našao na meti napadača. Tijekom 2006. godine ranjen je u napadu u Kotoru, a sumnjalo se da je na njega tada pucao Slobodan Stevović (29), koji je nešto kasnije ubijen na Dorćolu.

U rujnu 2011. godine ozlijeđen je i u eksploziji bombe koja je postavljena u ulazu zgrade u Novom Beogradu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr