NI SAM NIJE SIGURAN

TRUMP IZNENADA PROMIJENIO MIŠLJENJE O KIMU: ‘Vjerojatno imam dobre odnose s njim’

Predsjednik SAD-a Donald Trump iznenada je promjenio mišljenje o sjevernokorejskom predsjedniku, kojeg je do nedavno ‘častio’ raznim nazivima. Trump je objasnio kako su ratoborni tvitovi samo dio šire strategije.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u petak da ima “vjerojatno” dobre odnose sa sjevernokorejskim vođom Kimom Jong-unom, što je promjena tona nakon razmjene žestokih uvreda zbog nuklearnog i raketnog programa Pjongjanga. Trump je Kima svojedobno nazvao “manijakom” i “malim raketnim čovjekom”, a Kim mu je uzvratio nazvavši američkog predsjednika “mentalno poremećenom osobom”.

“Vjerojatno imam dobre odnose s Kimom Jong-unom”, rekao je Trump u intervjuu za The Wall Street Journal. “Ulazim u odnose s ljudima. Mislim da ste iznenađeni”, dodao je.

TRUMP SPREMAN NA TELEFONSKI RAZGOVOR SA SJEVERNOM KOREJOM: ‘Kim zna da se ne šalim, ja se niti jedan posto ne šalim’

Kim je upozorio SAD da namjerava proizvesti nuklearno oružje sposobno pogoditi SAD i time izazvao Washington da zaprijeti vojnom akcijom. Upitan je li razgovarao sa sjevernokorejskim vođom, Trump je odgovorio: “Ne želim to komentirati. Ne kažem da jesam ili nisam. Jednostavno ne želim to komentirati”.

Američki predsjednik je rekao da su njegovi ratoborni tvitovi dio šire strategije. “To sam ja, a onda, odjednom, ta osoba postane moj najbolji prijatelj. Mogu vam dati 20 primjera. Vi bi meni mogli dati 30. Ja sam vrlo fleksibilna osoba”, rekao je Trump za WSJ.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr