BIJES PRVE DAME

MELANIA PRIJETI TUŽBOM ZBOG PROVOKATIVNIH PLAKATA: Traži da se svi uklone i to u roku od 24 sata

Zbog provokativnog plakata kojim je Američki institut, na račun prve dame Sjedinjenih Američki Država, pozvao sve zainteresirane na učenje engleskog jezika i američke kulture, Melania Trump odlučila je pokrenuti tužbu.

‘Samo zamisli koliko daleko možeš stići uz malo engleskog’, poruka je s billboarda koji je Američki institut postavio u Zagrebu, a uz koju se nalazi portret američke prve dame Melanie Trump, a sada iz Slovenije stiže poruka kako će protiv Instituta biti podignuta tužba te je zatraženo da se plakati uklone i to unutar sljedeća 24 sata.

‘Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata s hrvatskim propisima, zakon o obveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da nitko, nitko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema suglasnost tog pojedinca’, kazala je Nataša Pirc-Musar, odvjetnica Melanie Trump za RTL.

Vijest o prvoj dami SAD-a na plakatima kojima se promovira učenje stranog jezika nije ostala zapažena samo unutar granica Lijepe naše, fotografije plakata obišle su čitav svijet.

Autori ovih plakata, nakon pristigle obavijesti o mogućoj tužbi, danas su bez komentara.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr