Mariju želi prestižno sveučilište, a ona se ne može upisati

Prestižni londonski Imperial koledž, koji je nedavno proglašen drugim najboljim na svijetu, zbog 19-godišnje Beograđanke Marije Radulović napravio je presedan i sačuvao joj mjesto za sljedeću godinu.

Marije Radulović je ove godine primljena kao vrsni kandidat na prestižni Imperial College London, ali nije uspjela prikupiti 25.500 funti, koliko je potrebno za školarinu.

Na sveučilištu su joj pokušali naći sponzora, a kako nisu imali uspjeha, krajem kolovoza obavijestili su je da bi im bilo žao da izgubi pravo na upis te su joj omogućili da upis prenese na sljedeću godinu.

Najbolji na svijetu

Kako pišu 24 sata.rs, mlada Beograđanka je samo jedna od troje kandidata koji su dobili rektorsku stipendiju od 3.000 funti, a koja će joj, također dobrom odlukom uprave sveučiliša biti prenesena u narednu školsku godinu.

Marija je bila primljena na čak četiri britanska sveučilišta, od pet na koliko ih je aplicirala. Odbio ju je samo Cambridge, a odabrala je Imperial koji je nedavno proglašen drugim fakultetom na listi najboljih na svijetu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr