NOVA ŽRTVA

LICE KOJE JE RASPLAKALO SVIJET: Sirijskog dječaka Omrana pogodila je strašna obiteljska tragedija

Brat Omrana Daqneesha, sirijskog dječaka čija je fotografija postala simbol stradanja civila u ratnom Aleppu, umro je od ozljeda u bolnici tri dana nakon zračnog napada, piše Independent.

Desetogodišnji dječak Ali Daqneesh  igrao se ispred obiteljske kuće, kada se u srijedu dogodio zračni napad. Odveden je u bolnicu sa svojim roditeljima i braćom, ali je podlegao povredama u subotu, izjavili su aktivisti u Aleppu. Dječakov otac izjavio je kako se njegov najstariji sin igrao s prijateljima na ulici u trenutku kada se dogodila eksplozija. On je sa svojom suprugom sjedio na kauču, dok su sin Omran i dvije kćeri bile na prvom katu.

FOTOGRAFIJA KOJA JE IZAZVALA BIJES U SVIJETU: UN obustavio humanitarnu akciju u Siriji!

Intenzivirani pozivi na prekid vatre

“Strašno je gledati kako vam vlastita djeca padaju i bivaju ranjavana pred vašim očima”, rekao je otac u intervjuu za The Telegraph. Fotografija Omrana kako ošamućen sjedi u tišini u kolima hitne pomoći  te promatra vlastitu krv i kaos koji se događa oko njega postao je simbol krvavih bitaka u Aleppu te intenzivirala pozive za trenutni prekid vatre.

300 ljudi ubijeno u 3 tjedna

Rusija je zanijekala odgovornost za zračne napade u srijedu  u okrugu Qaterji, u kojima je poginulo najmanje osam osoba, uključujući petero djece. Aleppo je stalno u epicentru borbe i bombardiranja, unatoč uzastopnim pokušajima primirja. Sirijska udruga za ljudska prava rekla je da je više od 300 civila ubijeno u tri tjedna bombardiranja i borbe u Aleppu.

TIŠINA KOJA IZAZIVA JEZU: Ranjeni dječak rasplakao svijet i postao simbol Alepa

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr