NEMA ŽRTAVA?

DRAMA U TURSKOJ: Raketni napad u popularnom turističkom odredištu, ispaljena tri projektila

Provincija Antalija, na jugu Turske, bila je danas pogođena s nekoliko projektila, prenosi Al Jazeera.

Još nema informacija o mogućim žrtvama.

DRAMATIČNA SNIMKA: Teroristi Islamske države raznijeli turski tenk u Iraku

Provincija Antalija se nalazi pored popularnih turističkih područja Marmarisa i Bodruma, te sjeverno od Cipra.

Turska novinska agencija Dogan objavila je kako su rakete ispaljene s planinskog područja na autoput između istoimenog grada Antalije i turističkog odmarališta Kemer, u petak oko 10.30 ujutro, a pogodile su ribarsku tvrtku u gradu Antaliji. Rakete su bile ispaljene prema luci gdje se nalazio naftni tanker što je moglo izazvati daleko veće posljedice.

Grad Antalija smatra se vratima prema južnoj, sredozemnoj regiji Turske koja je poznata kao Tirkizna obala zbog svojih modrih voda.

Hitna pomoć i posebne policijske snage poslane su na mjesto napada, oko 15 kilometara od grada Antalije. Motiv napada ostaje nepoznat.

Lokalne su vlasti izdale sljedeću izjavu: “Jutros u 10.20 u gradu Antaliji došlo je do eksplozije, u ribarskoj tvrtki Çalticak. Uzrok eksplozije se istražuje.”

Turska je u posljednje vrijeme poprište brojnih terorističkih napada sa stotinama žrtava u eksplozijama i napadima vatrenim oružjem za koje se krive pripadnici ili Radničke partije Kurdistana (PKK, koju Turska tretira kao terorističku organizaciju) ili oružane grupe Islamske države Irak i Levant (ISIL).

 

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr