SUODGOVORAN ZA DEBAKL

ORSAT MILJENIĆ: Kandidat za predsjednika SDP-a zna koja je najveća izborna pogreška te stranke

Orsat Miljenić, jedan od bližih suradnika Zorana Milanovića, te bivši ministar pravosuđa u Vladi kukuriku koalicije, objavio je u ponedjeljak svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a, prenosi Dnevnik Nove TV.

U vezi svog programa, Miljenić kaže kako je “već danas počeo na neki način sa onim na što će sličiti budućnost SDP-a ako ja budem na čelu, a to je i prije kandidature, koju sam objavio javno, ja sam priopćio svim članovima i članicama. Ono što ću ja napraviti, to je omogućiti dijalog, omogućiti svakom članu da sudjeluje u procesu nastanka odluke i da sudjeluje u definiranju naših politika.”

Dodaje kako u SDP-u morajusamo biti svjesni onome što jesu i moraju imati jasnu poruku koju građanima daju, po čemu su bolji i po čemu zaslužuju da ih građani biraju na izborima.

PICULA POTVRDIO DA ŽELI NA ČELO SDP-a: ‘Suradnja s HDZ-om ne samo da je poželjna nego je i moguća’

Od Milanovića očekuje neutralnost

Govoreći o tome je li o svojoj kandidaturi razgovarao i s Milanovićem, Miljenić to potvrđuje  dodavši kako očekuje kako se on kao predsjednik, koji je najavio da se neće kandidirati, neće nikoga podržavati podržavati.

U vezi Aleksandre Kolarić, Miljenić kaže kako on nije sudjelovao u njezinom isključenju, kao ni u ponovnom uključenju, ali načelno kaže kako SDP mora biti stranka koja uključuje i da svi oni koji misle isto i koji žele sudjelovati u SDP-a su dobrodošli.

Kandidat za predsjednika SDP-a nije se želio konkretno izjasniti o svojim protukandidatima, Piculi i Ostojiću.

“Naravno i to će biti na članicama i članovima da izaberu između nas i da odluče, ne tko je bolji nego da osluče tko je osoba koja u ovom trenutku može SDP voditi u novu pobjedu, smo je to bitno. Ne tko je bolji, mi smo svi dobri ljudi, mi smo tu, mi smo jedno jedinstvo. I tako moramo nastupati dalje, nema podjele, nema ničega. Ovo nije sukob, nije natjecanje te vrste ovo je natjecanje argumentima i natjecanje da se prikažemo svojim članovima i da oni odluče. Ja nikada neću govoriti tko je bolji, svi smo dobri.”

Miljenić smatra da je za poraz na izborima odgovoran koliko i svi ostaliFoto: Petar Glebov/PIXSELL

SDP izgubio prepoznatljivost

Iako priznaje da je suodgovoran za izborni debakl, Miljenić to relativizira govoreći kako su svi  koji su sudjelovali u izbornom procesu odgovorni. Na taj način prebacuje lopticu članstvu, neka ono odluči da li zbog odgovornosti ne bi trebao biti predsjednik stranke.

Kao glavnu pogrešku, Miljenić smatra to što su u SDP-u s vremenom izgubili prepoznatljivost u javnosti. Zbog toga njihovi simpatizeri i birači nisu znali što uopće SDP zastupa, što nudi. Biračima treba dati jasnu poruku, zaključuje Orsat Miljenić

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr