VRIJEDNI SLAVONCI: /

Otišli raditi kao sezonci, pa izgradili karijeru o kojoj nisu ni sanjali

Image
Foto: PIXSELL, Goran Kovacic

Da život ponekad nenadano napiše i lijepu priču potvrđuju slučajevi Ivana Šestaka iz Kutjeva i Zvjezdane Kovačević iz Koške.

25.2.2016.
19:49
PIXSELL, Goran Kovacic
VOYO logo

Brojni Slavonci koji na Jadranu slove kao kvalitetni radnici pa su stoga i poprilično traženi, ne završe samo kao sporadični sezonci, nego si uspu osigurati stalna radna mjesta, ali izgraditi karijere. Primjer za to su Ivan Šestak iz Kutjeva i Zvjezdana Kovačević iz Koške, piše Glas Slavonije.

Image
NUDE 6000 KUNA PLAĆE, ALI SAMO SLAVONCIMA: /

'Prijave iz Zagreba i Splita i ne otvaram. Odande se dolaze više kupati nego raditi'

Image
NUDE 6000 KUNA PLAĆE, ALI SAMO SLAVONCIMA: /

'Prijave iz Zagreba i Splita i ne otvaram. Odande se dolaze više kupati nego raditi'

Šestak je u Opatiju stigao prije sedam godina kao perač posuđa. A do današnjeg mjesta šefa kuhinje u hotelskom kompleksu Četiri opatijska cvijeta stigao je napornim radom, ali i nakon slučajnog susreta sa srednjoškolskim profesorom u hotelskom restoranu. Mladić je prvo radio kao zamjenik kuhara, pa kuhar da bi na kraju stigao do šefa kuhinje koji je zadužen za 30-ak radnika u hotelskoj kuhinji, koja dnevno pripremi i 1500 obroka. "Volim kuhati, i to mi je uvijek bio užitak, tako da nisam puno dvojio pri izboru srednje škole. Završio sam za kuhara, ali se i dalje stalno usavršavam i učim", priča Ivan koji i dalje pohađa razne radionice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepoznali trud i odgovornost

Zvjezdana Kovačević, koja je danas voditeljica Svijeta čokolade u hotelima Milenij, u Opatiju je, pak, stigla kao studentica prava koja je ondje radila ljeti. No, njenu odgovornost i trud vrlo brzo su prepoznali pa je tako devet godina radila kao voditeljica u hrani i piću za grupaciju Milenij hotela da bi na kraju završila u nadaleko poznatom "čokoladnom sektoru". Ondje je isprva radila kao prodavačica da bi se od 2005. do danas uspinjala do vrha ljestvice koji je toliko željela.

Ponosi se time što je jedna od tri osobe koje znaju tajnu recepturu spravljanja poznate Milenij čokolade. U tim čokoladama ima i slavonskog štiha pa su tako posebno zanimljive one koje se rade s čvarcima ili nekim drugim sastojcima. Iako bi na prvu čovjek rekao da to možda baš i nije dobro, suprotno dokazuju velike narudžbe iz Švicarske, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo