DANAK KRIZE U AGROKORU

U KONZUMU U BiH PLJUŠTE PRVI OTKAZI: Bez posla ostalo čak 400 radnika, otpustit će još 1000 ljudi?

Sindikalisti u Mostaru otkrili su kako je u tamošnjem Konzumu otkaz uručen čak 400 radnika. Drugi je to val smanjenja zaposlenih u toj tvrtki u susjednoj državi.

Ono od čega se u susjednoj Bosni i Hercegovini najviše strahovalo nakon afere “Agrokor” se i dogodilo – prvi radnici Konzuma dobili su otkaze. Riječ je o ukupno 400 radnika kojima su otkazi podijeljeni u tom trgovačkom centru u Mostaru.

VLADA BIH ZABRINUTA ZBOG AGROKORA: ‘Ugrožene su tisuće radnih mjesta i deseci milijuna eura prihoda’

Prema riječima predsjednika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH Mehmeda Avdagića, otkazi se očekuju i dalje.

Portal Grude.com piše kako bi bez posla trebalo ostati još oko tisuću ljudi.

“Plaće su nam ionako bile oko 400 i 500 maraka, a uskoro bez posla ne znamo čemu se nadati. Djeca su mi već otišla trbuhom za kruhom u Njemačku, a evo, izgleda da ću i ja s mužem uskoro za njima. I ne razmišljam samo ja tako nego više zaposlenica”, kazala je jedna zaposlenica Konzuma.

Podsjetimo, u travnju je objavljeno kako Konzum ne produljuje ugovore radnicima koji su zaposleni na određeno pa je tako tada RTVBN objavio kako je 80 radnika ostalo bez ugovora.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr