PORAZ KUCA NA VRATA

TODORIĆ GUBI BITKU U BIH: Konzum pada s trona najvećeg maloprodajnog lanca u susjedstvu

Bosanska kompanija Bingo ove će godine preuzeti vodstvo Konzumu i postati najveći maloprodajni lanac u susjednoj BiH, piše potral Biznisinfo ističući kako se očekuje da će Bingo ove godine imati veće prihode od Konzuma.

Prema istraživanju sarajevske tvrtke LRC, prihodi Binga lani su rasli za 42 posto, a Konzuma 22 posto. Ako se takav tijek nastavi i u 2016., Bingo će zasjesti na mjesto lidera maloprodajnih lanaca u BiH.

Da će slijed događaja bti takav pokazuje i podatak da se Bingo i ove godine širio, gradio i otvarao nove prodajne centre, dok je Konzum stagnirao, a neke prodavaonice čak i zatvarao. Osim toga, jedan od većih Konzuma u Sarajevu, onaj na Alipašinom polju, koji je izgorio u svibnju ove godine do danas nije obnovljen ni otvoren. Nije poznato ni postoje li planovi za to.

Uz te podatke važan je i onaj o dobiti koja kod Binga godinama raste i višestruko je veća od Konzumove. Primjerice, u 2014. Bingo je imao gotovo deset puta veću dobit od Konzuma i iznosila je 20 milijuna eura, u 2013. dobit im je bila oko 15 milijuna eura, a u 2012. nešto malo veća. Većom dobiti dakako imaju i veći prostor za ulaganja.

INTERNETSKI DIV PRIJETI: Todoriću stiže opasna konkurencija iz Češke

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr