Otvorili pogon za preradu puževa, sad šire posao

'U uzgoj puževa upustili smo se početkom devedesetih godina, često praćeni podsmjehom i čudnim pogledima, a danas okupljamo 109 kooperantskih uzgajivača puževa.

19.11.2011.
13:27
VOYO logo

Naime, obitelj Alme Cvjetković prije šest godina je u Rukavcu otvorila pogon za preradu puževa, prvi u Hrvatskoj i treći u čitavoj Europi, a sada su priču odlučili zaokružiti i baciti se u ugostiteljstvo. Proizvode obrta Helicikultura nudit će u sklopu agroturizma Manjon u istoj zgradi, u kojem će posjetitelji moći na jednom mjestu kušati razne specijalitete koje proizvode.

Uz puževe, i proizvode od puževa, na stolu će se naći i brgujski kapuz, domaći plodovi poput šparuga ili trešanja, te 'slasni ulovi' kao što su, primjerice, puhi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon šest godina, na ovaj ćemo način zaokružiti priču koju smo započeli u ovoj zgradi, i spojiti proizvodni ciklus od uzgoja do stola. U uzgoj puževa upustili smo se početkom devedesetih godina, često praćeni podsmjehom i čudnim pogledima, a danas okupljamo 109 kooperantskih uzgajivača puževa. Imamo i vlastitu robnu marku 'Hram okusa' u kojoj su uz puževe, i drugi proizvodi kao što su salama od puževa ili gotovi umaci od puževa", kazala je Anđela Cvjetković Šumar za Novi list.

Vlasnica obrta Alma Cvjetković naglasila je kako je ova ponuda prvenstveno namijenjena grupama, od organiziranih turističkih dolazaka, preko svadbi i proslava, do poslovnih sastanaka, te da je cilj spojiti ju s ostalim turističkim aktivnostima koje nudi Općina Matulji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo