Od danas niže cijene benzina i dizela

Cijena Eurosupera 95 na INA-inim benzinskim postajama od utorka će biti niža za 28 lipa i stajat će 10,94 kune po litri, dok će se Eurosuper BS 95 prodavati po 10,99 kuna. Eurosuper BS 98+ bit će jeftiniji za 35 lipa po litri i prodavat će 11,36 kuna po litri.

Prema neslužbenim informacijama, cijene eurodizela od utorka će također biti niže. Erodizel BS class prodavat će se po 10,05 kuna (do sada 10,11 kuna), dok će cijena Eurodizela BS biti 10,00 kuna

Plavi dizel i lož ulje pojeftinit će za pet lipa, pa je nova cijena plavog dizela 6,46 kuna, a loživog ulja ekstra lakog 7,25 kuna.

Kako uštedjeti gorivo?

HTV donosi i nekoliko savjeta za manju potrošnju goriva. Vozilo treba redovito održavati (ulje, kočnice, ispuh). Također provjeravajte tlak u gumama, izbacite nepotreban teret, budite blagi na papučici gasa, na vrijeme prebacujte u višu brzinu te automobil držite na nižim okretajima motora. I na kraju gorivo, ako možete, kupujte ujutro, dok je hladno, jer je gušće.

Stručnjaci procjenjuju da se prosječno potroši i do trećina goriva više nego što je potrebno, i to ili iz neznanja ili nepažnje. Potrudite li se malo, možete vrlo lako uštedjeti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr