Kreće peticija protiv poskupljenja struje

Vlada RH i Hrvatska elektroprivreda d.d. trebaju poništiti nezakonitu odluku o povećanju cijene električne energije koja je stupila na snagu 1. svibnja 2012. Zahtjev je to Sindikata Hrvatske elektroprivrede TEHNOS koji je s tim ciljem organizirao i potpisivanje peticije.

U Sindikatu Hrvatske elektroprivrede TEHNOS nezadovoljni su Vladinim potezima i tišinom u kojoj se donose i provode odluke od presudne važnosti za građane i gospodarstvo kao i za radnike HEP-a. Stoga najavljuju akciju potpisivanja peticije protiv poskupljenja struje koja će se provoditi na zagrebačkom Cvjetnom trgu od 5. do 11. svibnja, a kojom se od Vlade Republike Hrvatske i Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. traži poništavanje nezakonite odluke o povećanju cijene električne energije.

‘Ispeci pa reci’

Traže da Vlada ubuduće prije sličnih odluka javno obznane investicijski planovi koji će dokazati da će prihodi od poskupljenja struje biti utrošeni u nacionalnom interesu, piše SEEbiz. Ujedno traže da se objave mjere racionalizacije poslovanja koje će HEP poduzeti u svrhu poboljšanja svog poslovanja te da se organizira javna rasprava o potrebi poskupljenja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr