KOLIKO VAS KOŠTA VOŽNJA?

CIJENE GORIVA: Već peti tjedan pojeftinjuje eurosuper, autoplinu cijena raste

Litra eurosupera u odnosu na cijene prije pet tjedana pala je za 81 lipu pa se tako na spremniku od 50 litara sada može uštedjeti 40,5 kuna. Ovaj tjedan, pak, porasla je cijena autoplina.

Već peti tjedan za redom u Hrvatskoj padaju cijene goriva. Prema najnovijim informacijama, litra eurosupera 95 u utorak je jeftinija za oko 6 lipa, čime je u spomenutom razdoblju pala ukupno 81 lipu i sada iznosi 9,58 kuna. Zato je spremnik od 50 litara ove vrste goriva čak 40,5 kuna jeftiniji nego prije pet tjedana. Cijena eurodizela na žalost nije se mijenjala pa se to gorivo i dalje prodaje za oko 8,66 kuna, ovisno o kompaniji. Cijene, pak, autoplina su u međuvremenu porasle i to za oko 5 lipa. Ovisno o kompaniji autoplin se prodaje po 3,56 lipa, piše portal Cijenegoriva.info.

Iz naftnih kompanija objašnjavaju da su nove cijene derivata na benzinskim postajama posljedica djelomičnog pada cijena derivata na Mediteranskom tržištu te kretanja tečaja dolara i kune. Na svjetskim tržištima barel stoji oko 49 dolara. No, tečaj dolara i kune podosta se promijenio u posljednja dva tjedna. Naime, prije više od tjedan dana za jedan dolar moglo se dobiti 6,95 kuna, a u utorak 6,79 kuna. Dakle, razlika je 16 lipa, što je značajna promjena u tako kratkom vremenu.

Cijenegoriva.info/Danas.hr

Imaš komentar?



Još iz rubrike

Povratak na Net.hr