Britanci traže prostor, jesu li bacili oko na Namu?

Veliki britanski lanac robnih kuća nedavno je objavio da planira dolazak u Hrvatsku i traži prodajne prostore po trgovačkim centrima i robnim kućama površine od 1.500 do 3.500 četvornih metara. Zato se počelo šuškati da kupuju zagrebačku Namu, čiji prostori odgovaraju tim uvjetima.

Naime, objekti Name na zagrebačkoj Ilici i Kvaternikovu trgu imaju površinu veću od 3.000 kvadrata.

No, iz Debenhamsa su na upit Poslovnog dnevnika demantirali da kupuju Namu. “Debenhams ima u planu u idućih pet godina značajno pojačati svoje međunarodno poslovanje. Hrvatsku vidimo kao jedno od za nas važnih tržišta, još razmatramo različite mogućnosti ali ih zasad ne možemo komentirati”, poručili su kratko iz Debenhamsa.

O svemu odlučuje najveći vjerovnik – država

Ni stečajni upravitelj Name, odvjetnik Damir Mikić koji je Namu preuzeo prije dva tjedna nakon iznenadne smrti prethodnika Željka Klapana, kaže da ne zna za kupnju Name od strane Debenhamsa. No, podsjetio je da je “stečajni upravitelj samo operativac u provedbi strateških odluka koje donose vjerovnici”, a budući da je najveći vjerovnik Name država, to znači da Vlada u svakom trenutku može odlučiti o budućnosti ove poznate tvrtke: hoće li je prodati izravnom pogodbom ili će aktivirati hipoteku.

Inače, Nama je 2011. godinu zaključila sa 138 milijuna kuna prihoda, a u tvrtki je radio 431 zaposlenik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr