blagdanski stol / Ni kronična besparica ne može spriječiti tradiciju

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini, prepun druženja, darivanja ali i trošenja. U blagdansko vrijeme najviše novca potroši se na hranu. Unatoč generalnoj kroničnoj besparici svaka obitelj nastoji njegovati tradiciju i pripremiti tipična blagdanska jela.

12.12.2013.
19:20
VOYO logo

Na riječkoj ribarnici nudi se obilje ribe, a na Badnjak će biti najtraženija. Loša je vijest da od 15. prosinca zbog lovostaja neće biti sitne, plave ribe koja je i najjeftinija. Na tanjurima će zato biti skupa bijela riba.

Bakalar je nezaobilazan, ali s njegovim pripremanjem mnogo je posla. Zato će mnogi naručiti gotove porcije.

Dan nakon Badnjaka na stolovima je mnogo teža hrana. Kilogram purice bit će 50 kuna, odojak po 40, a teletina od 60 do 100 kuna.

Novcem koji se nekad trošio samo za meso, sada se priprema cijeli blagdanski stol. Šoping groznica počinje za nekoliko dana. Prodavači poručuju da cijene neće rasti. To će biti njihov blagdanski dar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo