STVARI IZMIČU KONTROLI

NAKON IZJAVE DEKANA PREVIŠIĆA: Sokol Marić kazneno prijavio profesora s Filozofskog fakulteta

Zaštitarska tvrtka Sokol Marić, koju je omraženi dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić angažirao da ‘održava red’ na fakultetu, priopćila je da je podnijela kaznenu prijavu protiv jednog od profesora fakulteta.

UŽARENA ATMOSFERA NA FILOZOFSKOM: Dekan Previšić doveo i privatne zaštitare?

Nakon što je objavljeno da je Senat Sveučilišta u Zagrebu na inicijativu dekana donio odluku o raspuštanju Studentskog zbora, na Filozofskom fakultetu pojavili su se zaštitari. Inicijativa Akademska solidarnost nazvala ih je Previšićevom privatnom vojskom.

Gostujući u sinoćnjoj emisiji Otvoreno HRT-a Previšić je pojasnio kako je zaštitare pozvao zbog straha od terorizma, ali i zbog činjenice da su se pojavile provokativne fotomontaže rektora i njega. Dekan je priznao kako zaštitari na fakultet uoči plenuma nisu dovedeni na preporuku policije, nego zbog njegove osobne procjene.

DEKAN FILOZOFSKOG: ‘Zaštitare sam pozvao zbog mogućeg terorizma. A pojavile su se i provokativne fotomontaže rektora i mene’

Dok je govorio o angažiranju zaštitara, Previšić je kazao kako je na Facebooku jedan od profesora napisao ‘slomite noge zaštitarima’.

Pozivajući se na tu izjavu, Sokol Marić je kazneno prijavio tog profesora.

‘Nastavno na jučerašnju izjavu /u emisiji ‘Otvoreno’ na HRT-u od 22.09.2016. godine/ dekana filozofskog fakulteta gospodina Vlatka Previšića, da je dana 22.09.2016. jedan od profesora na Facebooku napisao ‘slomite noge zaštitarima’, želimo Vas informirati da je u cilju zaštite integriteta zaštitara, društvo Sokol Marić protiv imenovanog profesora podnijelo kazenu prijavu na ODO’, priopćio je Sokol Marić, prenosi N1.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr