Ludens teatar u kazalištu Vidra s predstavom 39 stepenica

U kazalištu Vidra ovog petak, 30. ožujka gostovat će predstava 39 stepenica Johna Buchana i ekranizaciji Alfreda Hitchcocka, u režiji Franke Perković i produkciji Ludens teatra.

39 stepenica Ludens teatra je predstava koja je na 18. Festivalu glumca proglašena najboljom predstavom u cjelini, a može se pohvaliti i brojnim glumačkim nagradama.
Riječ je o urnebesnoj komediji 39 stepenica, romanu Johna Buchana, po kojoj je Alfred Hitchcock 1935. snimio film, a kojom se Ludens teatar po prvi puta povezuje u koprodukciju, i to s Kazalištem Virovitica i Hrvatskim kazalištem Pečuh.

Ova kazališna adaptacija koristi se najboljim elementima klasika, filmska sredstva mijenja maštovitom scenskom igrom u kojoj sve

uloge igra samo četvero glumaca. Prateći romanesknu i filmsku priču, scenom juri imaginarni vlak, junaci riskiraju život na mostu, a ne izostaje ni prava filmska jurnjava automobilima, dakle, svi elementi pravog krimića – uz nezaobilaznu ljubavnu priču – i dalje su tu. Priča je to o mladom Richardu Hannayu koji, tragom špijuna koji su u njegovu stanu ubili ženu, odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, špijuni su mu za petama. U vlaku, dok bježi, zatraži pomoć djevojke Pamele…

Redateljica predstave je Franka Perković, a četvero glumaca koji će ispričati nevjerojatnu filmsku priču su Jelena Hadži – Manev, Filip Juričić, Goran Koši i Mladen Kovačić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr