ZagrebDox otvoren filmom Gangster te voli

U nedjelju je u Zagrebu počeo ZagrebDox. Otvorio ga je film autora Nebojše Sljepčevića pod nazivom Gangster te voli.

25.2.2013.
9:24
VOYO logo

Premijerom hrvatskog dokumentarca Gangster te voliNebojše Slijepčevića u nedjelju je otvoren najveći međunarodni festival dokumentarnog filma u regiji ZagrebDox. Film donosi priču o ljubavnom posredniku iz Imotskog koji pomaže mladoj Bugarki s djetetom da pronađe muža u Hrvatskoj. Gangster te voli otkriva pravu prirodu konzervativnih hrvatskih muškaraca, a kako je na otvorenju kazao direktor Festivala Nenad Puhovski, riječ je o filmu koji pokazuje sadašnjost i budućnost hrvatskog dokumentarizma.

ZagrebDox će trajati do 3. ožujka, a do tada će u zagrebačkom kinu Cineplexx Centar Kaptol biti prikazano više od 180 dokumentarnih filmova iz cijelog svijeta. Osim međunarodne i regionalne konkurencije, niz intrigantnih naslova donose i popularni službeni programi: Kontroverzni Dox, Stanje stvari, Happy Dox, Majstori Doxa, Glazbeni globus, Teen Dox. Novi ovogodišnji program je Biografski Dox koji donosi životne priče fascinatnih i utjecajnih ličnosti koje su na razne načine obilježile posljednja desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Biografskom Dox-u i priča o Steveu Jobsu

U ponedjeljak, prvi službeni dan ZagrebDox-a, započet će prikazivanjem hrvatskog filma HramIvana Vukovića, a potom će istoga dana uslijediti i filmovi: Samica za zločestog dečka poljskog redatelja Janusza Mrozowskog, Dragan Wende autora Lene Müller i Dragana von Petrovica, Mali svijet (teen dox), Pet ženaTomislava Perice, Tsunami i trešnjin cvijet autorice Lucy Walker, nizozemski film Matijini zakoni autora Marca Smidta te Radije bih da sam ubojica Nijemca Jakoba Smidta.

Dodajmo svemu da novi ovogodišnji Biografski Dox donosi tri zanimljiva filma. Riječ je o kratkometražnom filmu Kratka povijest Johna Baldessaria, Upoznajte Fokkensice (film prati neobičan život Louise i Martine Fokkens, identičnih 70-godišnjih blizanki koje više od pedeset godina rade kao prostitutke u amsterdamskoj Crvenoj četvrti), te film Steve Jobs: izgubljeni intervju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo