Wells Tower osvojio prestižnu nagradu 'NYPL Young Lion'

Nakon što mu je roman Sve poharano, sve spaljeno proglašen jednom od najboljih knjiga desetljeća, Wells Tower dobio je novo priznanje te osvojio prestižnu nagradu NYPL Young Lion.

15.6.2010.
13:19
VOYO logo

Wellsov roman Sve poharano, sve spaljeno osvojio je čitatelje i struku diljem svijeta, a sada se u njegovim rukama našla i prestižna The New York Public Library’s Young Lion Fiction Award.

Na svečanosti dodjele nagrade bio je i Ethan Hawke, jedan od njenih utemeljitelja, dok su dijelove iz romana finalista čitali glumci Josh Hamilton, Emily Mortimer, Alessandro Nivola i Mark Ruffalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tower se za nagradu ''izborio'' u žestokoj konkurenciji, koju su činili C. E. Morgan (All the Living ) Jedediah Berry (The Manual of Detection), Katie Kitamura (The Longshot) i Philipp Meyer (American Rust).

Prilikom preuzimanja nagrade Wells je rekao kako mu je čast biti je u društvu ovih odličnih pisaca, te se zahvalio društvu Young Lion što čuva ono što je važno u književnosti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wells Tower američki je pisac rođen u Vancouveru 1973. Pripovijetke su mu objavljivali najugledniji književni časopisi: The New Yorker, Harper's Magazine, McSweeney's, The Paris Review, The Washington Post Magazine... The Paris Review nagradio ga je Nagradom za književno otkriće godine, a dvaput je osvojio i nagradu Pushcart. Sve poharano, sve spaljeno prva mu je knjiga, prevedena je na 20 jezika, a The New York Times proglasio ju je jednom od 10 najboljih knjiga desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo