Vukovar film festival prikazuje laureate Berlina i Sundancea

Vukovar film festival, festival podunavskih zemalja stigao je do svog 6. izdanja. Održat će se od 22. do 26. kolovoza u Vukovaru na rekordnom broju lokacija.

6.8.2012.
11:16
VOYO logo

Natjecateljski podunavski program je iznimno jak što potvrđuju dva naslova koja su se okitila nagradama na Berlin film festivalu. Radi se o njemačkom naslovu Barbara, Christiana Petzolda, dobitniku Srebrnog medvjeda za najbolju režiju. Izvrstan je to film o nevoljama istočnonjemačke liječnice koja je po „političkoj“ kazni premještena u provincijsku bolnicu. Glavnu ulogu žene koja sanja o bijegu na zapad tumači poznata njemačka glumica Nina Hoss koja se proslavila ulogom u hit filmu Bijeli Masai.

Druga poslastica za filmofile bit će mađarski film Benedeka Fliegaufa, Samo vjetar / Csak a Szel. Dobitnik je to Srebrnog medvjeda u kategoriji nagrade žirija. Izuzetno kontroverzan naslov progovara o nasilju nad mađarskim Romima, potisnutim strahovima i daje izuzetan uvid u život jedne autsajderske manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U popratnom programu Svijet prikazujemo pobjednika Sundance film festivala ( Velika nagrada žirija) i dobitnika čak četiri nagrade na Cannes film festivalu ( Zlatna kamera), maštoviti i inovativni naslov Zvijeri južnih divljina/ Beasts of the Southern wild. Pratimo priču o šestogodišnjakinji suočenom sa nestankom majke i prethistorijskim bićima koja su oživjela zahvaljujući ekološkim promjenama na Zemlji.

Već je raspisan natječaj za tradicionalnu Dunavsku scenarističku radionicu koju će opet voditi Irena Krčelić. Priče ( story outline u 24 riječi ) se mogu slati na press@vukovarfilmfestval.com. Najboljih 5 sudjelovat će u radionici te imati osiguran smještaj s doručkom u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo