VIDEO: / Žena koja ima plan stiže u Zagreb

Manipulacije i strahovi, tri kulturološki različite sredine, početna su točka putovanja Europom čiju plesnu kartu ispisuje koreografkinja Monica Gomis. Ne propustite Ženu s planom!

31.3.2010.
17:32
VOYO logo

Predstava je dosad izvedena u Njemačkoj i Švicarskoj, u njoj, osim hrvatske izvođačice Sonje Pregrad, sudjeluju i Judith Hummel iz Münchena (suradnja s Joaom Fiadeirom, te Andre Lepeckym na '18 happenings in 6 parts' Allana Kaprowa ) i Teresa Acevedo iz Madrida (izvođačica i programatorica Valenciennes u Francuskoj), te glazbenik Christoph Reiserer.

Karta grada, struktura života, kuhinjski recepti, objava namjere, od kuda, kamo, zašto; ako da, s kim?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitanja poput ovih polazne su točke predstave ‘Žena sa planom’. Tijekom ove izvedbe ples ocrtava i oblikuje kartu – mapu.

Koreografkinja Monica Gomis zadala je kao teme za improvizaciju identične zadatke trima plesačicama različita kulturnog podrijetla, među kojima i Sonji Pregrad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat ovog postupka su raznolike scene koje odražavaju osobnost svake plesačice. Prizori i tekst se nadopunjuju; ponekad se strukture govora i strukture pokreta poigravaju, a ponekad se sukobljavaju…

Sama autorica o projektu kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom projektu ‘A Woman With a Plan’ istražujem različite načine manipulacije, straha koje stvaraju socijalni sustavi, individualne iluzije u različitim kulturama i utjecaje na osobe, na fizis i psihu. Je li smisao slobode u životu zaista neovisan o izolaciji i strahu? Postoje li uvjeti pod kojima ljudi mogu biti potpuno neovisni bez osjećaja izolacije? Kako na pojedince utječe njihova kultura te kako izražavaju te razlike?

Htjela bih istražiti ovu složenu temu, odnos između pojedinaca, slobode, straha i manipulacije kao komunikacijskih sredstava, osobito u različitim europskim gradovima. Putovanje počinjem u Münchenu, nastavljam preko Zagreba, i završavam u Istanbulu. Čitavo vrijeme putovat ću vlakom kako bih iskusila promjene pejzaža, vlastita razmišljanja i sebe kako se krećem polagano i pažljivo kroz promjenjiv krajolik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavu možete pogledati 2. travnja u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona